Fest-ÉSZKE - Folytatódik a városszépítés
2023-10-22 - Folytatja az állagmegóvó akciókat az Értünk Százhalombattáért Közéleti Egyesület, amelynek tagjai ezúttal az Ifjúság útja melletti egyik játszótér óriás mászókáját festették újra.
Vezér Mihály polgármester, az ÉSZKE elnöke elmondta, 27 köztéri játszótér van a városban,ezek teljes felújítása 1 milliárd forint körüli összeg lenne, az állagmegóvó
festéssel ezen költségek csökkentéséhez járul hozzá a civil szervezet.
Három játszótéren is végeztek már ilyen munkát idén, folyamatosan további hasonló, akár szemétszedéssel összekötött akciókat terveznek városszerte.
Mint ismert az ÉSZKE nemrég újrafestette az idén alapításának 60. évfordulóját ünnepelő százhalombattai mentőállomás kerítését is.
 
Török Sándor alpolgármester fontosnak nevezte, hogy minél jobb körülmények között játszhassanak a gyerekek, ezért az Önkormányzat igyekszik minden hibát azonnal kijavítani. A kültéri eszközök megóvása azért is lényeges, mert egy-egy esetlegesen tönkrement, külföldről rendelt EU-komfortos új elemre, vagy játékra nagyon sokat kell várni a cseréhez.
 
Szél Pál szívesen csatlakozott az akcióhoz, hiszen korábban igyekezett minél több időt tölteni gyermekeivel a város játszóterein.
 
Házi Tamás nagyon jónak tartja az ÉSZKE ezen kezdeményezését, azért is, mert a balett mellett apai szerepre is készül.