Feszített szolgálat
2023-04-20 - Nem történt rendkívüli esemény márciusban, ennek ellenére rengeteg feladata volt a százhalombattai polgárőrségnek – derül ki a szervezet beszámolójából.
A Rendőrséghez tartozó vízirendészet újabb feladatokra és a régiek folytatására kért fel bennünket. Az állományunkban tevékenykedő, és vizes feladatokat ellátó személyek folyamatosan teljesítenek járőrszolgálatot a vízen és a vízparton.
Részt vettünk a március 15-i rendezvény biztosításában, az ünnepségen átadásra került a "Közrend, Közbiztonsági Díj" is, amit idén Körömi Lajos, egyesületünk elnökhelyettese és egyben a három, még élő alapító egyike kapta meg.
Folyatódik a rendőrökkel való együttes járőrözés is.
Közgyűlést tartottunk április elején, melyen egészségügyi okok miatt az egyik elnökségi tagunk lemondott – jó egyészséget kívánunk neki! Helyére Szalai Dánielt javasolta a tagság. Szalai Dánielt az első között avatták Ifjú Polgárőrré az országban. 17 évesen az Országos Polgárőr Szövetség "Életmentő Érdeméremmel" el tüntette ki, mert emberéletet mentett, igen nehéz körülmények között. Még ugyanazon évben korosztályos Európa bajnok lett a GIRI sportban. Egyelőre csak tanácskozási joggal vesz részt az elnökség munkájában, majd a legközelebbi közgyűlésen döntünk a végleges és teljekörű és jogú elnökségi tagságáról.
Húsvét mind a négy ünnepnapján kint voltak járőreink a közterületeken. Az országos közúti ellenőrzésen kívül nem történt rendkívüli eset. Békében telt a Húsvét.
A szokásosnak mondható tájékoztatón vettünk részt, ahol az Érd Rendőrkapitánysághoz tartozó települések és az ott működő polgárőr szervezet vezetői hallgatták meg Nogula Tamás rendőr alezredes, kapitányságvezető beszámolóját. Az eseményen megjelent a Pest Vármegyei rendőrkapitány, Dr. Nagy László rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos.
Vigyázzunk Egymásra!
Városi Polgárőrség!