Battai sportolók a magyar sportlövő-válogatottban
2023-03-01 - A Százhalombatta Lövészklub életében nem mondhatni, hogy minden zökkenő mentesen telik, bár a körülményekhez képest mindenki remekül teljesít.
A klub költöztetése, a sok-sok felújítási munka, a támogatók, a szülők családok, klubtagok segítsége újabb erőt és energiát ad mindenkinek a továbblépéshez. És még a nehézségek közepette is újabb sikerek születnek.
 
A Százhalombattai Lövészklub hosszú évek óta jelen van az országos versenyek, bajnokságok élmezőnyében, korosztálytól függetlenül. A felnőtt és junior válogatottsághoz azonban szükséges azokon a kiemelt versenyeken is részt venni, amelyekből a válogatási elveknek megfelelően végül kikerül az a 3 ember, aki Magyarországot képviselheti külföldön. Szemán Dávid a válogató folyamaton mutatott jó teljesítményének köszönheti, hogy a szövetségi kapitány javaslatára nemrégiben az MSSZ elnöksége megszavazta a csapatba kerülését. Dávid felnőtt pisztolyosként az Észt fővárosában Tallinnban, március 5-től megrendezésre kerülő 10m Európa-bajnokság utazó sportlövő válogatottjának tagja.
 
Ugyancsak a nemzetközi megmérettetések útját kezdi Juhász Márton is, aki a mozgáskorlátozott férfi pisztolyos válogatott tagja lett az MSSZ 10 méteres Országos bajnokságán győzött 2022. évben, megelőzve többek között a 4 szeres paralimpikon Gurisatti Gyulát.
 
A Százhalombatta Lövészklub gratulál a sportolóknak!