Nyílt levél dr. Fazekas István Jókai-díjas író, Váci Mihály díjas költő, műfordító, református lelkész részére
2023-01-27 - Tisztelt dr. Fazekas István Úr!Nagy örömmel értesültem arról, hogy "Példamutató közművelődési tevékenységéért" a Magyar Kultúra Napja Gálán, a Stefánia palotában vehette át a Magyar Kultúra Lovagja kitüntető címet, a Honvéd Kulturális Egyesület és a Falvak Kultúrájáért Alapítvány díját.
Szívből gratulálok Százhalombatta Város Önkormányzata és a magam nevében a magasszintű elismeréshez. Büszke vagyok és büszke Százhalombatta is arra, hogy évtizedek fáradhatatlan munkáját, elhivatottságát a nemzeti kultúra iránti elkötelezettségét ilyen magas szintem műveli.
 
A nemzetközi szintű kiemelkedő cím elnyeréséhez számos kritériumnak kell megfelelni, amelyet azok kapnak meg, akik felelősséget éreznek az egyetemes kultúráért és a közösségünkért. Elismerésre méltó mindaz a tevékenység, amiért elnyerte a Magyar Kultúra Lovagja kitüntető címet.
 
 
Mi százhalombattaiak is figyelemmel kísérjük munkáját, hiszen aktívan részt vesz mind a mai napig a közéletben. Több évtizede családjával itt él Százhalombattán, volt alpolgármester. Írói tevékenységének részeként megjelent számos százhalombattai vonatkozású munkája is. A Stádium újságban rendszeresen írt a városról, az itt élő jeles személyiségekről, több interjút készített. A Százhalombattai Hírtükörben jelenleg is rendszeresen jelennek meg írásai.
 
Városunk 50 éves születésnapjára megírta a "Nagy Idők Városa" című drámát, a város történetéről, melyet színpadra is rendezett. A dráma bemutatójára 2021. október 23-án került sor a Barátság Kulturális Központban. Több alkalommal láthatta a közönség az előadást. Az eseményjáték kötet formájában is megjelent, melynek bemutatójára a közeljövőben kerül sor. A jeles évfordulóra készült kötet már városunk történetének fontos része lett.
 
Büszke vagyok arra, hogy Százhalombattán Ön a harmadik személy, aki megkapta a Magyar Kultúra Lovagja kitüntető címet, öregbítve ezzel is városunk hírnevét.
 
Magas színvonalú szakmai munkájukhoz kívánok további sok sikert és nagyon jó egészséget!
 
Százhalombatta, 2023. január 24.
Tisztelettel:
Vezér Mihály Ph.D.
polgármester