Elindult a Segítő Szolgálat
2023-01-23 - Megváltozott formában, de továbbra is segítséget biztosít az Önkormányzat azon százhalombattai városlakóknak, akik igénylik, hogy eljussanak a Százhalom Egészségügyi Központba – hangzott el a január 23-i sajtótájékoztatón.
Vezér Mihály polgármester elmondta, hogy – pályázók hiányában – sikertelenül zárultak az idei évre vonatkozó közbeszerzési eljárások, ezért a folytatás érdekében másik megoldást kellett találni. Néhány napos szünet után újra elindult az Önkormányzat által létrehozott térítésmentes Segítő Szolgálat, ami vállalja a városlakók szakrendelőbe való szállítását.
Emlékeztetett, hogy az ingyenesen működő betegszállítási szolgáltatás – évenként kiírt vállalkozói közbeszerzés nyomán – 2007-ben indult el. Az Önkormányzat önként vállalta a feladatot, annak minden költségével. Azóta megközelítőleg 21 ezer alkalommal, összesen 130 ezer kilométer megtételével vették igénybe az évi 17 millió forintba kerülő szolgáltatást. A város biztosította a felszerelt gépjárművet több, mint 10 millió forint értékben. A tavalyi esetszám 1.053 volt, ami azt jelenti, hogy átlagosan naponta 3 városlakónak segítettek abban, hogy egészségügyi ellátásban részesüljön.
 
Török Sándor alpolgármester elmondta, hogy a Segítő Szolgálatot – ugyanazzal a gépjárművel és ugyanazon tapasztalt szakemberekkel – a Sérültekért Alapítvány működteti, amely már végez hasonló tevékenységet a kihívással élők számára; az alapítvány mostantól két ilyen jellegű feladatot lát el. A munkaidőben, 8 és 17 óra között biztosított szállítást a háziorvos, a szakorvos, az ügyeletes orvos, illetve az érintett, vagy hozzátartozója kérheti a megszokott nyomtatvánnyal, vagyis nem változik az igénybevételi ügymenet sem.