Jubileumi karácsony - Húszéves sikertörténet
2023-01-13 - Fennállásának 20. évfordulóját ünnepelte tavaly december 17-én – karácsonyi rendezvény keretében – a százhalombattai ipari parki székhelyű, Toyo Seat Europe Kft., a 75 éve működő japán cég leányvállalata.
A hazai autóipar egyik meghatározó szereplőjeként olyan neves autóipari óriások részére gyártanak ülésvázakat,- és ülésalkatrészeket, mint a Suzuki, a Volkswagen és a Toyota.
 
Az este folyamán jubileumi okleveleket adtak át azon kollégák számára, akik már 5, 10, 15, illetve 20 éve elkötelezett munkavállalói a Toyo Seat Europe Kft.-nek. A zenés rendezvényt bűvészbemutató színesítette.
 
A családias hangulatú ünnepségen jelen volt Yamaguchi Toru, a Toyo Seat vállalat tulajdonosa, aki köszönetet mondott, illetve elismerését fejezte ki a kiemelkedő munkavégzésért.
 
Shintani Takahiro ügyvezető igazgató örömét fejezte ki, hogy sokan részt vettek az ünnepségen. A Halom Televíziónak elmondta, hogy a Százhalombattán működő részleg az egyetlen Európában lévő leányvállalat; sokat fejlődött az elmúlt években, jelentősen javult a termelés minősége és a hatékonyság. Az anyacég kezdetben családias jellegű vállalkozás volt, napjainkban már közel 1000 főt foglalkoztat. Szólt arról is, hogy nagyon jól érzi magát Magyarországon, ahol jó élni, "megható és szép a környezet".
 
Szorgalmas Gábor gyárigazgató kiemelte, hogy 20 éve fejlődhetnek, tehenek a városért, illetve a dolgozókért. A cég történetéről szólva elmondta, hogy Yamaguchi Toru harmadik generációs tulajdonos, nagyapja volt az alapító, azzal a most is vallott motivációval, hogy minél több családnak biztosíthasson munkát. A folyamatos fejlődés következtében 20 év alatt hatszor bővítették a battai gyárat, ami reményeik szerint folytatódhat a jövőben. Rendkívüli eredmény, hogy a magyarországi leányvállalat a második legjobb a négy kontinensen, hét országban jelenlévő cégek közül. Itthon mintegy 250 főt foglalkoztatnak, köztük 50 ukrán állampolgárt, ezzel is segítve a háború elől menekülőket. A néhány japán kolléga szeretné közvetíteni, illetve átadni a kultúrájukra jellemző, mindenkor optimista, megoldásra törekvő szemléletet.