Alice és a csodaautó
2022-12-20 - Civil összefogással egy személyautót ajándékoztak az egyelőre ismeretlen betegséggel küzdő, mozgásában korlátozott, Százhalombattán élő Hanák Alicénak és édesanyjának, Tamás Katalinnak.
Brandt Viktor, az Álomszállító Alapítvány elnöke a Halom Televízió, családról készített riportja nyomán értesült a fiatal lány betegségéről. Miután nem volt használható méretű, jó állapotú autója a családnak, maga is többször segítette az orvosokhoz való eljutást. Sokszor nehéz volt megszervezni a szállítást, ezért gyűjtésbe kezdett az "Aliz és a Csodakocsi" facebook oldalon. (https://www.facebook.com/groups/1188765785071170)
Szinte a fél ország megmozdult, és két nap alatt összegyűlt több, mint 2.000.000 forint, amiből így az autó vételárán (1.1 millió) felül jut még orvosi kezelésekre, tankolásokra is. A kombi autót közel 30 járműből álló, Mustang és Ford konvoj kíséretében adták át a családnak december 17-én.
 
Katalin és Alice mindenkinek köszönetet mondott a támogatásért, hálájukat fejezték ki, hogy ilyen sokan segítettetek szebbé, élhetőbbé tenni a mindennapjainkat.
 
Brand Viktor, aki mozgásukban korlátozott személyek "álmaival foglalkozik", a Halom Televíziónak elmondta, hogy a gyűjtések során mindig az aktuális évszámnak megfelelő összeget hirdetnek meg adakozási értéknek. A mostani akció során végül a gépjármű áránál jóval nagyobb összeg gyűlt össze, közel 500 támogató segítségével.
 
A család az "Aliz és a Csodakocsi" oldalon a következőket írta:
"Brandt Viktor hálásan köszönünk neked mindent! A kerekesszéket, a szállításokat egyik vizsgálatról a másikra....Azt hogy végig mellettünk álltál, velünk izgultál az eredmények várása közben. Észrevetted a nehézségeinket, a mindennapi küzdelmeinket!!! Nem hagytad, hogy szomorúak legyünk, nevettettél, bohóckodtál, hogy mosolyt csalj az arcunkra. Emlékszem, amikor azt mondtad, hogy lesz autónk, ekkor kinevettelek! Hiba volt! Ma már tudom, hogy neked nincs lehetetlen!!! Újra hiszek abban, hogy ma is vannak angyalok, lovagok, akik köztünk járnak. Ettől szebbnek látom a világot!!! Köszönjük neked!!!
Szombaton, amikor megláttuk a csodaautónkat a Mustangok kíséretében, a szívünk tele volt boldogsággal, szeretettel, melegséggel, vagy mondhatnám azt is, hogy nem találok rá szavakat! Mert nincs is rá szó!!!!!
Akkor még nem tudtam, hogy azokban az autókban Lovagok, Angyalok ültek (olyanok, mint Te), akiknek a szívük szintén hatalmas, és tele van szeretettel, emberséggel, boldogsággal és nyugalommal. Szeretnénk mi is olyanok lenni, mint Ti!!!
Olyanok szeretnénk lenni, mint a CSOPORTAG-ok, akik – teljesen mindegy milyen összeggel – egy emberként mozdultak meg, és 48 óra alatt megváltoztatták, szebbé tették az életünket! Hálás köszönet érte, és azért, hogy ma már tudjuk, hogy nem vagyunk egyedül, mert ilyen sokan szeretnek minket!"
 
Aki a továbbiakban is szeretne segítni Alicénak és édesanyjának, utalással megteheti: Hanák Alice, K&H Bank, 10403136-86767750-75691008