Köszönet a mentősöknek
2022-12-19 - Személyesen, ajándékcsomagokkal mondott köszönetet a százhalombattai mentőállomás munkatársainak Vezér Mihály polgármester december 19-én.
A városvezető hangsúlyozta, hogy a jövőben is szeretnék felszereléssel támogatni a mentősöket, akik fáradhatatlanul, áldozatosan végzik létfontosságú munkájukat. Az eszközöket a szakemberekkel egyeztetve szerzik be. Vezér Mihály reményei szerint a Képviselő-testület továbbra is egyhangúlag fejezi majd ki az Önkormányzat segítő szándékát. Szólt arról is, hogy nagy terhet rótt az egészségügyre a covid-járvány, azonban a szférában dolgozóknak köszönhetően Százhalombattán kiemelkedő volt az ellátás.
 
Hosszu-Borbás Tamás állomásvezető köszönetet mondott az Önkormányzatnak a támogatásért, illetve bemutatta a legutóbb vásárolt eszközöket, amelyek révén magas színvonalú ellátásban részesülhetnek a százhalombattai lakosok.
 
Dr. Engelbrecht Imre, az Országos Mentőszolgálat Közép-magyarországi régió vezető főorvosa elmondta, hogy 24 órás szolgálatot lát el a battai mentőállomás Pest megyében. A bajtársak kiválóan teljesítették az éves kötelező és ajánlott továbbképzéseket, így példaértékű szakmai képzettségük révén közreműködhetnek a legmagasabb szintű ellátás biztosításában. A kiemelt színvonalú tevékenységhez szükséges az Önkormányzat támogatás is. Köszönetet mondott a bajtársaknak az odaadóan végzett munkáért, illetve a városnak az eszközfejlesztésben nyújtott segítségért.