Családok karácsonya
2022-12-17 - Számítógépes játékot ajándékozott a Családok Átmeneti Otthona számára az Értünk Százhalombattai Közéleti Egyesület. Az ajándékot az otthonban tartott, december 16-i ünnepségen adta át Vezér Mihály polgármester, az ÉSZKE elnöke és Török Sándor alpolgármester, a civil szervezet alelnöke.
Az ünnepségen megjelentek Szalai Attila és Szabó Gábor önkormányzati képviselők is.
 
A gyerekek műsorral készültek a szülőknek és a vendégeknek, az Otthon munkatársai pedig a kis lakóknak adtak elő egy bábjátékot. A családok saját készítésű ajándékot adtak a működtető Magyar Vöröskereszt illetékes vezetőinek, az intézmény dolgozóinak és a vendégeknek.
 
Vezér Mihály elmondta, hogy az ÉSZKE tagságának felajánlásából édességet és egy PlayStation 4-et, illetve egy PlayStation VR szemüveget vittek az Otthonban lakó gyerekek számára karácsonyra. A több programot tartalmazó játékkonzolok segítik a fiatalok digitális fejlődését, fejlesztik ügyességüket. Nagy örömmel érkeztek, maguk is feltöltődve, szeretetet kapva gondolnak majd az estére. Az ajándékozással azt is szeretnék kifejezésre juttatni, hogy a gyerekek is a nagy városi családhoz tartoznak.
 
Török Sándor hangsúlyozta, hogy a város mindenkor igyekszik támogatni az Otthon működését, amely lakhatást biztosít az ország különböző pontjáról érkező családok számára. Köszönetet mondott a fenntartó Vöröskeresztnek és az intézményben dolgozó munkatársaknak azért, hogy elhivatottan és áldozatosan segítik a családokat.
 
Hargitai Dávid a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezetének szakmai vezetője méltatta az Otthonban folyó kiemelt jelentőségű munkát. Köszönetet mondott a mindenkori támogatóknak is, külön megjegyezve, hogy személyes jelenlétükkel is kifejezik a gondoskodás fontosságát.
 
Kósa Melinda intézményvezető elmondta, hogy nagy lelkesedéssel és szakmaisággal készültek a karácsonyi ünnepségre. Meglepetésként érte őt és kollégáit, hogy őket is megajándékozták a családok – ez a legnagyobb elismerés munkájukért. A gyerekek az ÉSZKE adománya mellett személyre szóló ajándékokat is kaptak Kulcsár Sándor rendszeres támogató jóvoltából.