Elismerés az életmentőnek - Utólag derült ki, hogy a szomszédját mentette meg
2022-12-15 - "Polgármesteri Elismerő Oklevelet" adott át Vezér Mihály polgármester Török Sándor alpolgármesterrel Nagy Lajos részére december 15-én. A férfi a Duna holtágából mentett ki egy százhalombattai, dunafüredi 70 éves hölgyet az idei évben.
A városvezető példaértékűnek nevezte az önfeláldozó cselekedetet, egyúttal köszönetét fejezte ki Nagy Lajosnak a bátor tettért. Jó látni, hogy vannak közöttünk olyan személyek, hétköznapi "hősök", akik azonnal segítséget nyújtanak – fogalmazott. Vezér Mihály emlékezetett, hogy lakástüzet oltott el Forrai Mónika 2021-ben, az akkor 18 éves középiskolás tanuló szintén elismerő oklevelet vehetett át.
 
Nagy Lajos elmondta, hogy ösztönösen cselekedett, mindenképpen segíteni akart. A történet egyébként filmszerű fordulatot vett. Mint mesélte, családjával a márciusi eset előtt 5 nappal költözött Százhalombattára, így nem ismerhették a lakókat. Az életmentő tett után egy órával otthonában arra lett figyelmes, hogy egy mentő áll meg a szemközti háznál. Nagy meglepetésére kiderült, hogy szomszéd hölgy volt az, akinek megmentette az életét.
 
Mint ismeretes, egy idős asszony sétálni indult a Duna-partra, amikor megállt pihenni és kicsúszott a telefonja a kezéből, ami az iszapos vízbe esett. A hölgy próbálta a készülékét kivenni a vízből, azonban ő maga is elkezdett süllyedni. Egyre mélyebbre, derékig csúszott az iszapban, ahonnan már nem tudott egyedül kijönni. Az éppen arra járó Nagy Lajos a segítségére sietett, egy szíjjal tartotta a hölgyet, akinek sikerült megmenteni az életét. Értesítette a rendőrséget további segítséget kérve, így közösen kimentették az asszonyt, akit végül a mentők kórházba szállítottak, azóta is jól van.