Segítség az oktatásban
2022-12-14 - A százhalombattai Arany iskola meghívásának eleget téve, angolóra keretében láthatták a Remény Bajnoka Alapítvány tagjai a szervezet által adományozott táblagépek gyakorlati használatát.
Vezér Mihály polgármester –, aki magánemberként alapította a civil szervezetet – örömét fejezte ki, hogy jól használhatóak a tanítás során a gépek. Szólt arról, hogy jövőre is szeretnék folytatni az iskolák számára történő hasonló eszközbeszerzést. Nagyon jó cél, hogy ily módon is segítsék a diákok és a tanárok munkáját. Bár állami fenntartásban működnek az iskolák, ettől függetlenül minden felelős vezetőnek szívügye kell, hogy legyen az oktatás. Rendkívül fontos a jövő generációjának megfelelő testi és szellemi fejlődése.
 
Dr. Horváthné dr. Hidegh Anikó intézményvezető elmondta, hogy az iskola minden tagozatán, alsótól kezdve a gimnáziumig, illetve az SNI tagozaton is használják a tableteket. Az eszközök nagyon erős motivációt nyújtanak a tanuláshoz, továbbá környezetkímélőbb az oktatás, mert sok mindent nem kell kinyomtatni. A gépek nem csak a nyelvi, hanem más tantárgyak tanítása során is fontos szerepet töltenek be.
 
Mint ismeretes, Vezér Mihály 500 ezer forintos felajánlással alapította a civil szervezetet a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe kerülő százhalombattai családok és vállalkozások megsegítésére, azóta bővült a támogatottak köre. Jelentős társadalmi összefogással sokan csatlakoztak a segítő tevékenységhez. A kuratórium elnöke dr. Bercziné dr. Fazekas Olga ügyvéd, további tagjai dr. Horváth Ágota aljegyző és Ádám Erika, a Hotel Training igazgatója.