Koraszülöttek világnapja 2022
2022-11-17 - Közös ünnep a PICI HŐSÖKÉRT!
Tíz éve van Magyarországon Koraszülöttek Világnapja. Nagy örömünkre Százhalombatta már hatodik alkalommal csatlakozott a Koraszülöttekért Országos Egyesület (KORE) országos mozgalmához. November 17-én a világnap közös jelképének színébe, lilába öltözik a Szent István tér.
Fontosnak tartom, hogy a csatlakozással, a reménység színével szolidaritásunkat fejezzük ki az érintett családok és az ellátásban résztvevő szakemberek iránt. Elkötelezettek vagyunk, hogy támogassuk a mozgalmat, és felhívjuk a figyelmet a koraszülöttekre Százhalombattán is. Városunkban is vannak érintett családok, amelyeknek igyekszünk minden segítséget megadni.
Magyarországon minden 10. gyermek koraszülöttként érkezik, évente több mint 8 ezer kisbaba születik meg idő előtt.  A szakembereknek, az orvosoknak köszönhetően ma már egyre több gyermeknek van esélye az egészséges élet eléréséhez, hogy a PICI HŐSÖK győztesként éljék teljes életüket.
Az egyesület (KORE) célkitűzései a koraszülésben érintett családok megsegítése, elsősorban információk nyújtásával, közösségi programok szervezésével és sorstársi közösség erejével. Fontos küldetésüknek tesznek eleget szinte önkéntes alapon az ország számos pontján. Segítik a koraszülött osztályokat, közösséget építenek.
Ezen a napon a szolidaritás jegyében a világnap közös jelképének színébe, lilába öltöznek a hazai és világ számos fontosabb épületei.
Fejezzük ki közösen együttérzésünket!
Vezér Mihály
polgármester