Megújult a játszótér
2022-10-11 - Felújította a dunafüredi Szivárvány téri játszóteret az ÉSZKE civil szervezet. A munkában részt vett Sinka László Százhalombatta díszpolgára, egykori alpolgármester is.
Vezér Mihály polgármester, az ÉSZKE elnöke elmondta, hogy nagy hangsúlyt fektet a város a településrészeken található parkok, játszóterek felmérésére, karbantartására és fejlesztésére. A Szivárvány téren található utcai játszótér eszközparkja is felújításra szorult. Annak érdekében, hogy a gyerekek ismét biztonságosan használhassák a játékokat az ÉSZKE tagjai vállalták a felújítást. Az eszközöket előkészítették a festésre; lecsiszolták, lekezelték a felületüket, majd újrafestették azokat. Hangsúlyozta, hogy közös ügy, hogy felújítva újra birtokba vehessék a gyerekek a játszóteret, és szebb, hangulatosabb környezetben tölthessék el a szabadidejüket. Vezér Mihály szólt arról is, igyekeznek példát mutatni, hogy, amit lehet egy közösség oldjon meg, ne várjon másra, ami által még jobban megbecsülik környezetüket.
 
Sinka László is segítette a munkálatokat, mint mondta, fontos számára, hogy a város és szűkebb környezete, Dunafüred is fejlődjön, és kellő figyelmet kapjon. Minden városlakó érdeke, hogy szebb, élhető településen éljen. Folytatják a felújítást, városszerte igyekeznek karbantartani a játszótereket. Egyébként is szeret festeni, édesapja sok acélkaput készített a műhelyében, ezeket gyerekként ő festette le először míniummal.