Két-két arany- és bronzérem az emlékversenyen
2022-06-11 - Forrai Csaba, a százhalombattai Dunamenti Energia Modellező Klub tagja jóvoltából újból kiírták a Tóth István Modellvitorlás Emlékversenyt a velencei tavon június 4. és 6. között – derül ki a battai egyesület beszámolójából.
Ijesztően indult a szombati nap. Százhalombattán szakadt az eső, ezért várható volt, hogy eláznak a versenyzők, de nem így történt. Már az oda úton megszűnt az eső, 10 óra körül a nap is bejelentkezett, és nem távozott estig. Igazi vitorlázó idő lett – napfény, kánikula és jó szél. A bóják gyorsan a helyükre kerültek, és kezdődhetett az F5-E hajóosztály összecsapása. Az egyirányú kifújt szél sok örömet hozott a hajósoknak, 12 futammal zárták a napot a kapitányok.
 
Folytatódott a rivalizálás vasárnap; szintén jó szél, nap – szóval minden, ami szem-szájnak ingere megvolt az eredményes nap záráshoz. Egy kicsit beerősödött a szél 13 óra körül, "A" tető volt, de egy kis idő múlva visszacsendesedett "A" ¾ -re, ami megmaradt a nap végéig. Az igazán pörgős versenynapon a kapitányok 18 futamot teljesítettek.
 
Pünkösdhétfőn került sor az F5-10 (király kategória) hajóosztály csatáira. Az időjárás kezdetben hasonló volt, mint az előző napon. Két futam után a szél elkezdett gyengülni "A" félre, a verseny végére pedig majdnem le is állt. A szélerő változása miatt 9 futam elmaradt. Sokat forgolódott a szél, ami a szervező Forrai Csabának okozott egy kis plusz munkát, mert elég sokat kellett ezen a napon pályát állítani.
Összességében remek vitorlázó időt fogtunk ki, és a rendező reményei szerint mindenki elégedetten távozott.
Sajnos mindkét hajóosztályban sokan hiányoztak, igaz ezek igazolt távollétek voltak.
Battai eredmények:
Összetett: I. Garay György, III. Schulek János
F5-E hajóosztály: I. Garay György, V. Schulek János, VIII. Kunvári Sándor, IX. Gergely András, XII. Illés Zoltán
F5-10 hajóosztály: III. Schulek János, IV. Garay György, VI. Kunvári Sándor