Krimit tud?
2021-11-03 - Az Érdi Rendőrkapitányság két év után ismét az Érdi Szakképzési Centrum Százhalombattai Széchenyi István Technikum és Gimnázium diákjaival vett rész a bűnmegelőzési vetélkedőn november 3-án.
Budapestre a Venyige utcai börtön kultúrtermébe a 10. C-s SZISZKI-sek 7.30. .kor indultak az Érdi Rendőrkapitányság kék lámpás kisbuszával. A régiós elődöntő - 6 csapat mérkőzött meg- bemutatkozással indult, amit a "SZISZKI rabjai" bravúrosan egy rögtönzött rappeléssel oldott meg. A kölyökpezsgő szót a játék szabályai szerint fel kellett használnia a battai ügyvitelis lányoknak.
 
"Mi vagyunk a százhalombattai SZISZKI rabjai.
A 10. C. ügyvitelesei.
Kölyökpezsgőt iszunk,
ameddig nem töltjük be a kort.
Ezért ne igyál alkoholt!
De a mi győzelmünkre,
after partyt robbantunk!"
 
A vetélkedőt 11 éve álmodta meg a Pest MRFK Bűnmegelőzési osztály munkatársa a Beugró című műsorból ismert játékok átdolgozott változataival.
 A cél, a biztonságtudatos életszemlélet kialakítása, a bűnmegelőzési módszerek elsajátíttatása és a viselkedési panelek megismertetése a középiskolás korosztály megszólításával.
A 15-18 éves korosztályhoz kapcsolható negatív hatások játékos feldolgozásával igyekszik elérni az áldozattá, elkövetővé válás lehetőségének csökkentését kábítószer prevenció, vagyonvédelem, ifjúságvédelem, áldozatvédelem, iskolán belüli erőszak és általános bűnmegelőzési témakörökben.
 
Hajrá Érd Rk, hajrá Batta, hajrá SZISZKI!