Maradt az elnök
2021-09-15 - Ismét Lukács Bernadettet választották a százhalombattai Fidesz szervezetének elnökévé az augusztus 31-i a tisztújító közgyűlésen. A régi-új elnököt kérdeztük a tervekről, feladatokról.
- Mi indokolta, hogy most volt a tisztújító gyűlés?
A Fidesz szabályzata szerint elnöki és alelnöki tisztségnél 2 év a mandátum. Gyorsan eltelt ez az időszak és a pandémia okozta rendkívüli jogrend és egyéb szabályozások okán most került sor a gyűlésre.
 
- Kik lettek az elnökségi tagok?
Két év után a közgyűlésen megjelent tagok egyhangú döntéssel elnöküknek választottak, így mandátumom 2023. augusztus 31-ig meghosszabbodik.
Úgy gondoltam, hogy miután a pandémiás helyzet miatt azok a feladatok, melyeket terveztünk az elnökséggel nem, vagy csak részben tudtak megvalósulni és igazán érdemi nagy feladatokat mi sem tudtunk véghez vinni, így a két év előtti alelnökökkel szeretnék tovább dolgozni. Annyi változás van, hogy Nagy Balázst jelöltem még alelnöknek, aki a felkérésemet elfogadta. A közgyűlés itt is egyhangú döntéssel támogatta a jelölteket. Így hát alelnökök lettek Szabó Zoltán, Erdei Gyula, Nagy Balázs, dr. Brauswetter Viktor és Révész Tibor.
 
- Hogyan fogadta, hogy újra bizalmat kapott?
Jól eső érzés, hogy Bóna Zoltán választókerületi elnök úr és a tagság is elégedett a munkámmal. Igazán megtisztelő és számomra felemelő érzés, hogy elismernek és támogatnak. Köszönöm nekik a bizalmat.
 
- Hogyan látja a Fidesz helyi szervezetének helyzetét?
Előző megválasztásom után 9 fővel bővült a tagságunk, örömmel mondhatom, hogy fiatal új energikus erőkkel bővült a csapatunk. Úgy érzem, hogy támogatottságunk növekszik, sok megkeresést és visszajelzést kapunk a lakosság köréből. Ez bizakodásra ad okot számunkra.
 
- Mik a tervei a városi közéleti politizálással kapcsolatban?
Továbbra is a legfontosabb szerintem az egységünk. Elmondhatom, hogy a képviselő-testületben Nagy Balázs alpolgármesterrel és Szabó Zoltán képviselővel teljes egységet alkotunk, konstruktívan, összhangban tudunk dolgozni. Az általunk delegált bizottsági tagokkal is ugyanez a helyzet. Közösen gondolkodva alakítjuk véleményünket, mindig szem előtt tartva a város lakosságának igényeit. Továbbra is célunk, hogy több polgári körös találkozásunk legyen a város lakosaival, ahol megvitathatunk politikai kérdéseket. Ez már régi terv, nem változott, csak közbeszólt a járványügyi helyzet, de reményeink szerint az idei ősztől már ez is valóra válhat.
 
- Milyen feladatok elé néz a szervezet a jövő évi országgyűlési választásra készülve?
Már megkezdtük az aláírásgyűjtést, heti 3 alkalommal találkozhatnak velünk a lakosok a Piac téren, valamint a Spar mellett. Ezután személyes megkeresésekkel fogjuk folytatni munkánkat. A távolabbi feladatok még előttünk állnak, hallatni fogjuk a hangunkat. Egy biztos, hogy nagy erőbedobással mi mindannyian azon leszünk, hogy az országgyűlési választáson ismét a jelenlegi kormány nyerjen.