"Házhoz megyünk" - bűnmegelőzési tanácsadás
2021-08-10 - Ismét kitelepültek a százhalombattai Városi Strandra augusztus 8-án az érdi rendőrség és a helyi polgárőrség munkatársai, akik a nyári veszélyekre hívták fel a figyelmet. A felnőttek regisztrálhatták kerékpárjukat a BikeSafe internetes nyilvántartásba, a gyerekeket játékokkal várták, valamint megnézhették a rendőrmotorokat is.
Szatmáriné Berczi Dolóresz százados elmondta, hogy bűnmegelőzési tanácsokat osztottak meg a fürdőzőkkel, illetve lehetőség volt arra, hogy a kerékpárral érkezők - a típus és a vázszám beírásával - nyilvántartásba vetessék járművüket a bikesafe.hu oldalon. A tulajdonjogot számla vagy büntetőjogi felelősség kinyilvánítása alapján rögzítik, továbbá személyi igazolvány és lakcímkártya is szükséges.  A webes felületen ellenőrizhető, hogy nem lopott-e egy adott bicikli, illetve hasznos hírek, információk is találhatóak az oldalon.
A "házhoz megyünk" program tematikája az évszakok és helyszínek szerint változik. A strandon számolni kell zsebtolvajokkal, például gyanús lehet, hogy lopni készül valaki, ha törölközővel letakart kézzel áll sorban.
A cél a lakosság (kicsik és nagyok) vagyonvédelemét erősítő prevenció, az áldozattáválás és a családon belüli erőszak elkerülése, illetve további témák az internetbiztonság, a drog-prevenció, valamint az ifjúság védelem.
A gyerekek - a szociális gondozó központ munkatársa segítségével – a többi között társasjátékok alapján ismerkedhettek a közlekedési szabályokkal, illetve fontos téma volt a tulajdonjog tisztelete.
 
Szalai Attila a Százhalombattai Polgárőr Egyesület titkára hangsúlyozta, hogy az állampolgárok is sokat tehetnek a saját védelmük érdekében. A polgárőrség is számos tanáccsal segíti a lakosságot, hogy minél kevesebben legyenek bűncselekmény áldozatai.(HTV)