Battaiak országos sikere - várják a közönségszavazatokat
2021-06-03 - Első, második és harmadik helyezést ért el, illetve középdöntőbe jutott a százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium hét tanulója "Az én Széchenyim" rajzpályázaton.
"Haza és haladás" címmel országos programsorozatot szervez a Comp-Rend Kft és a Periva Kulturális Egyesület gróf Széchenyi István születésének 230. évfordulója alkalmából, az MTA Könyvtár és Információs Központ, az Országos Széchényi Könyvtár, a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtára és a Széchenyi Társaság támogatásával.
 
A programsorozat nyitó eseménye "Az én Széchenyim" jeligéjű rajzpályázat volt, amelyre Széchenyi személyéhez vagy életművéhez kapcsolódó alkotással lehetett nevezni két kategóriában:
Szabadkézi technikával készült képek (rajzok és festmények)
Montázsok, digitális technikával készült képek
 
A rajzpályázaton a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium tanulói kiemelkedő eredményt értek el. Nekik köszönhetően az Arany az ország azon két iskolája közé tartozik, amelynek diákjai több díjat is elnyertek.
Feketéné Takács Rita rajz- és művészettanár három tanítványa végzett dobogón:
I. kategória (szabadkézi technikák), 1. korcsoport
   Mészáros Adrienn - 1. helyezett
II. kategória (montázs, digitális technikák), 2. korcsoport
   Bielik Zsófia - 2. helyezett
   Tóth Bence - 3. helyezett
Az Arany négy további diákja jutott a középdöntőbe:
Horváth Gerda Mónika, Karasay Nikol Letícia, Nagy Olívia és Orsós Réka
Mindannyiuk munkája szerepelni fog a Széchenyi-megemlékezésekhez kapcsolódó őszi kiállításokon az MTA Könyvtárában, az SZTE Klebelsberg Könyvtárában, valamint a budapesti TIT Stúdióban.
 
A képzőművészekből és Széchenyi-szakértőkből álló független zsűri (Dr. Kokas Károly, a Szegedi Tudományegyetem Klebelsberg Könyvtárának igazgatóhelyettese; Szemereki Zoltán, a Széchenyi Társaság alelnöke; Szabó Andrea Cecília festőművész; Orgoványi Gábor és Tóth Péter László grafikusművészek) több fordulóban bírálta el az ország minden részéből beérkezett 164 művet.
 
A hat korcsoport győzteseinek neve a http://szechenyi.comp-rend.hu oldalon látható, illetve alkotásaik június 6-án felkerülnek a http://facebook.com/Szechenyi230 oldalra is. Itt már fent vannak a középdöntőbe jutott művek, amelyekre június 5-ig szavazhatnak a látogatók. A legtöbb lájkot begyűjtő kép kapja a közönségdíjat. A nyereményeket az Országos Széchényi Könyvtár, az MTA Könyvtár és Információs Központ, a Széchenyi Társaság, valamint a Comp-Rend Kft. ajánlotta fel.