Három tűzeset Százhalombattán
2021-04-27 - Kigyulladt az egykori téglagyár épülete, egy lakástűzhöz is riasztották a tűoltókat április 27-én, valamint kiégett egy autó április 26-án.
A Határ utcában lévő téglagyári romos, elhanyagolt épületben egy vasat gyűjtő hajléktalan által eldobott cigarettacsikk okozta a tüzet, a fagerendák kaptak lángra. Személyi sérülés nem történt. Az érdi tűzoltók több vízsugárral oltották el a tüzet, és lebontották a veszélyessé vált gerendákat – tájékoztatott Csámpai Attila, illetékes katasztrófavédelmi szóvivő. A hatóság arra figyelmezet, hogy az épület fokozottan balesetveszélyes, ezért senki se közelítse meg.
 
Egy gáztűzhelyen felejtett serpenyő okozott a tüzet egy Jedlik Ányos utcai panelházban. A helyszínre mentő és helikopter is érkezett, amely átrepült a téglagyárhoz is. Szabó Zoltán önkormányzati képviselő elmondta, hogy komolyabb sérülés nem történt, és jelentős anyagi kár sem keletkezett. A szomszédban lakó lány, amint észlelte a lépcsőházban gomolygó füstöt, a tűzoltók kiérkezése előtt az utcára segítette a főzést végző idős hölgyet, majd eloltotta a lakásban lévő tüzet.
 
Teljesen kiégett egy személygépkocsi az Olajmunkás úton. A jármű menet közben gyulladt ki, de időben félre tudott állni. Az egyedül utazó sofőr magához vette személyes tárgyait, majd sérülések nélkül hagyta el a lángoló autót, amelyet a FER, valamint az érdi tűzoltók visszahűtöttek átvizsgálás előtt.(HTV)