Rettegésben tartotta feleségét a kegyetlen férj
2020-12-14 - Hónapokon keresztül, rendszeresen kényszerítette szexuális aktusra a feleségét, ezért a férfi ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság hozzátartozója sérelmére erőszakkal elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt nyomoz, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását.
2020 nyarától kezdve a gyanúsított rendszeresen, heti két alkalommal erőszakkal vagy fenyegetéssel kényszerítette szexuális aktusra a feleségét. Így tett 2020. december 7-én is, a bántalmazás következtében pedig az asszonynak sérülései keletkeztek a karján.
 
Mivel a gyanúsított többszörösen büntetett előéletű, korábban erőszakos jellegű bűncselekmény elkövetése miatt is volt büntetve, illetve a terhére rótt cselekménnyel hónapokon át nem hagyott fel, így fennáll vele szemben a bűnismétlés veszélye. Emellett az ügyészi indítvány szerint megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a terhelt megszökne, elrejtőzne, illetve a bizonyítást megnehezítené.
 
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2021. január 11-ig.
 
A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezett ellene, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.
 
Budapest, 2020. december 11.
 
Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály