Lakatlan házba invitálta, aztán majdnem megölte a nőt a hajléktalan
2020-11-23 - Brutális fordulatot vett egy laptopos filmnézésnek indult találkozó. Késsel támadt a nőre a gyanúsított, aki ellen emberölés bűntettének kísérlete miatt a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság indított nyomozást, a bíróság pedig letartóztatta.
2020 novemberében a sértett egy vonatállomáson találkozott az általa látásból ismert hajléktalan gyanúsítottal, aki laptop-on történő filmnézésre invitálta az asszonyt. Emiatt egy lakatlan ingatlanba mentek, ahol szóváltás alakult ki közöttük. Ekkor a férfi különböző módon bántalmazni kezdte a nőt, akit késsel több alkalommal megszúrt. A dulakodás közben a sértettnek sikerült megszerezni a kést, amellyel megszúrta a terhelt kezét. Miután a férfi felhagyott a bántalmazással, távozott a házból.
 
A sértett által elszenvedett sérülések a halál beálltának reális esélyét magában hordozzák.
 
A gyanúsított hajléktalan életmódot folytat. A személyi körülményeire, valamint a kiszabható büntetés súlyosságára tekintettel fennáll vele szemben a szökés, elrejtőzés veszélye, így jelenléte csak letartóztatással biztosítható.
 
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója távmeghallgatás útján megtartott ülésén meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatást az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. december 20-ig.
 
A döntést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vették. A terhelt védője nem volt jelen, így jogorvoslatra neki 5 munkanap áll a rendelkezésére. A végzés így nem végleges, de végrehajtható.
 
Budapest, 2020. november 20.
 
Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály