Óriási választékkal látta el ügyfeleit a díler - üzletelés közben bukott le
2020-11-23 - Felért egy kábítószerraktárral a férfi otthona, vevőköre pedig milliókat fizetett neki az áruért. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős mennyiségű kábítószer-kereskedelem bűntette miatt nyomoz a gyanúsított ellen, akit a bíróság letartóztatott.
A terhelt 2019 májusa és 2020. november 18. közötti időszakban több személynek rendszeresen értékesített kábítószert, így marihuánát, extasy tablettát, speedet (amfetamint), kokaint és kábítószer tartalmú gombát. Eddig beazonosított ügyfelei között akadt, aki összesen legkevesebb 2.000.000 Ft-ot fizetett a kábítószerekért.
 
2020. november 18-án a gyanúsított egy kocsiban épp egy vásárlójával akart üzletelni, amikor a rendőrök intézkedtek vele szemben. Az autóban a hatóság alufólia pakkokba csomagolva, csaknem 25 gramm mennyiségű növényi anyagot talált, amelyet lefoglalt, majd a férfi lakását is átkutatták. Ott különböző típusú kábítószereket, illetve a csomagolásukhoz, mérésükhöz és terjesztésükhöz szükséges eszközöket foglaltak le.
 
A gyanúsított büntetlen előéletű, azonban a terhére rótt bűncselekmény kiemelt tárgyi súlyára tekintettel megalapozottan feltehető, hogy szökéssel vagy elrejtőzéssel kivonná magát az eljárás alól. Továbbá az ügyészi indítvány szerint veszélyeztetheti a bizonyítást, ezért letartóztatása indokolt.
 
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a férfit és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. december 20-ig.
 
A döntést az ügyész és a gyanúsított tudomásul vették. A terhelt védője nem volt jelen, így jogorvoslatra neki 5 munkanap áll a rendelkezésére. A végzés így nem végleges, de végrehajtható.
 
Budapest, 2020. november 20.
 
Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály