Drámai fordulatot vett az ismerősök italozása
2020-11-20 - Rossz hatással volt az alkohol a férfira – késsel támadta meg ismerősét. Az ügyben emberölés bűntettének kísérlete miatt indított nyomozást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, a bíróság pedig elrendelte a gyanúsított bűnügyi felügyeletét.
A gyanúsított és a sértett ismerősök.
 
2020. november 15-én a gyanúsított az otthonában kereste fel a sértettet, akivel italozni kezdtek. Néhány órával később a terhelt eddig ismeretlen okból késsel támadt a házigazdára, akit többször megszúrt. Súlyos sérülései ellenére a sértettnek sikerült elbújnia a ház pincéjében, ahol később a testvére és szomszédjai találtak rá. A férfi jelenleg is életveszélyes állapotban van.
 
A cselekmény és a kiszabható büntetés súlyosságára tekintettel a gyanúsítottal szemben fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Ugyanakkor az ügyészi indítvány szerint a férfi büntetlen előéletére és rendezett családi életére tekintettel a bűnügyi felügyelet elrendelése is elegendőnek látszik a büntetőeljárási cél eléréséhez.
 
Miután meghallgatta, a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a gyanúsított bűnügyi felügyeletét az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2021. március 18-ig. A terhelt mozgását és a bűnügyi felügyelet szabályainak betartását nyomon követő technikai eszközzel kell ellenőrizni.
 
A döntést az ügyész, a terhelt és védője is tudomásul vették, így az végleges és végrehajtható.
 
Budapest, 2020. november 18.
 
Budapest Környéki Törvényszék Sajtó és Kommunikációs Osztály