Bűnügyi felügyeletben környékezte meg unokahúgát a férfi
2020-10-30 - Nővére lányát zaklatta a férfi, aki ellen a Váci Rendőrkapitányság szeméremsértés vétsége miatt nyomoz. Eddig a gyanúsított – más bűntetőeljárás miatt – bűnügyi felügyeletben volt, most a bíróság letartóztatta.
A férfi egy háztartásban élt nővérével és annak tinédzserkorú lányával. 2020. október 26-án a gyanúsított szexuális céllal közeledett az unokahúga felé, aki azonban kitért előle. Nem sokkal később a gyanúsított szintén a fiatal lány jelenlétében szeméremsértő magatartást tanúsított.
 
Szabadlábon hagyása esetén a gyanúsítottal szemben fennáll a büntetőeljárásban részt vevő személyek jogellenes befolyásolása, illetve a bűnismétlés veszélye.
 
A férfi többszörösen büntetett előéletű, tagadta a terhére rótt bűncselekményt, amelyet más büntetőeljárás és az annak során elrendelt bűnügyi felügyelet hatálya alatt követett el.
 
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója meghallgatta a gyanúsítottat és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte a letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. november 28-ig.
 
A döntést az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított fellebbezett ellene. Mivel a férfi védője nem volt jelen, így jogorvoslatra neki 5 munkanap áll rendelkezésére. A végzés így nem végleges, de végrehajtható.
 
Budapest, 2020. október 28.
 
Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály