Letartóztatták a biciklipumpával rokonára támadó férfit
2020-10-12 - A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója a 2020. október 08-án távmeghallgatás útján megtartott ülésén elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki ellen a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt nyomoz.
2020 októberében a gyanúsított egy köztéri padon ülve italozott a sértettel, aki a rokona volt. Az elfogyasztott alkohol hatására a gyanúsított kötekedni kezdett a sértettel, majd megütötte őt. A dulakodás közben a gyanúsított elszaladt, majd egy biciklipumpával visszatérve több alkalommal fejen ütötte a sértettet. A férfi a bántalmazás következtében életveszélyes sérülést szenvedett.
 
A bejelentett munkahellyel nem rendelkező, büntetett előéletű gyanúsított cselekményét felfüggesztett börtönbüntetés hatálya alatt követte el.
 
A gyanú tárgyát képező cselekmény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő. Tekintettel a büntetés súlyosságára, illetve arra, hogy a gyanúsított cselekményét felfüggesztett büntetés hatálya alatt követte el, megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén megszökne, elrejtőzne, valamint a bűnismétlés veszélye is fennáll.
 
A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója a gyanúsítottat meghallgatta és az ügyészi indítvánnyal egyetértve elrendelte letartóztatását az elsőfokú bíróságnak a tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, de legfeljebb 2020. november 08. napjáig.
A döntést a felek tudomásul vették.
 
A gyanúsított védője nem volt jelen, részére a fellebbezéshez 5 nap áll rendelkezésre.
A végzés nem végleges, de végrehajtható.
 
Budapest, 2020. október 08.
                     
Budapest Környéki Törvényszék Sajtó-és Kommunikációs Osztály