Döntöttek a vásárlók
2020-03-06 - Lezárult a Tesco "Ön választ, mi segítünk!" elnevezésű versenye február közepén. Az áruházlánc idén 43,4 millió forinttal járul hozzá összesen 182 helyi közösségi kezdeményezéshez. A százhalombattai áruházban lezajlott szavazás eredményeként a Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat 400, a Szivárvány Óvoda pedig 200 ezer forintos támogatásban részsült.
Az áruházlánc célja, hogy olyan közösségi programokat segítsen, amelyek ott fejtik ki pozitív hatásukat, ahol az adott áruház vásárlói és munkatársai élnek – mondta el Varga Eszter kommunikációs menedzser. A pályázatban nemcsak egyesületek és alapítványok, hanem informális közösségek, baráti társaságok, valamint bölcsik, ovik, iskolák is részt vehetnek. Idén 381 jelentkezés érkezett, amelyek közül 182-ről lehetett szavazni független szakértők véleménye alapján. A vásárlók 2,8 millió szavazatot adtak le ország szerte.

A Hulladékkommandó Társadalmi Járőrszolgálat projektje a Zöldebb Százhalombattáért nevet kapta. Fő célja a lakosság környezettudatos szemléletformálása egyebek mellett a szelektív hulladékgyűjtés terén. A tervezett programok között szerepel fa- és cserjeültetés, vándorkiállítás, kiadványok és egyéb tájékoztatás is. A Szivárvány Óvoda esélyegyenlőségi célokra fordítja a 200 ezer forintos támogatást, a battai szavazás harmadik helyezettje pedig a beloianniszi általános iskola és óvoda lett, amely százezer forintot költhet pályázati projektjére. (HTV)