Áthangolás a GastROCKitchenben
2019-11-26 - A több évtizedes múltra visszatekintő dunafüredi söröző és étterem mintegy két évvel ezelőtt újult meg GastROCKitchen néven. Idén nyáron ismét váltás történt. Az új tulajdonossal, Hampó Orsolyával beszélgettünk.
A bejáratott arculatot és a Rock & Roll zenei vonalat mindenképpen meg akarta tartani, és szeretnének megfelelni a törzsvendégeknek is, a kínálaton és a minőségen azonban javítottak, amit az új étel- és italválaszték – különösen az a’la carte étlap – már tükröz.

Megkétszerezték a fogások számát az állandó étlapon. A közel hatvanféle étel között hangsúlyban maradtak a magyaros ízek. Megőrizték a többi között a hagyományos birkapörköltet, a pacalt és a csülkös körömpörköltet, de újdonságként kínálják a kakastökepörköltet, amely a városban csak náluk kapható. Nemcsak az elkészítésben, hanem a tálalásban is nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományokra, ami a levesek, a frissensültek, a többszemélyes tálak, a sörkorcsolyák és a desszertek tekintetében is igaz.

Az ételeknél maradva nagy kedvenc a rosé kacsamell, amit közepesen átsütve, puhán, porhanyósan szolgálnak fel. Külön menüsorral várják a vegetáriánusokat, és arculatukhoz hűen tipikusan amerikai ételeket is felvonultatnak. Hamburgereiket már sokan ismerik. Extra méretű zsemlét és húsz dekás hamburgerhúst adnak hasáb- vagy steakburgonyával. Egyedülálló az eredeti, new yorki recept alapján készülő Juicy Lucy burgerjük, amelyhez negyven deka marhahúspogácsát és rengeteg ömlesztett cheddar sajtot kínálnak. Hampó Orsolya kiemelte, hogy az amerikai ételekhez kizárólag kiemelkedő minőségű, amerikai alapanyagokat használnak, amellyel véleménye szerint nem csak autentikus ízeket, hanem egy életérzést adnak át vendégeiknek. Az amerikai klasszikusok sorában megtalálható a Buffalo csirkeszárny, a BBQ marhasteak, a gyorséttermekből ismert rántott csirkemellcsíkok (a stripes), az amerikai palacsinta Hershey’s csokiöntettel és juharsziruppal, illetve az "american pie" almás pite is.

Megtartották a már bejáratott napi ajánlatokat, amelyek iránt hosszú ideje nagy az érdeklődés. Az ebédet változatlanul 11 és 14 óra között szállítják ki.

Kibővített italkínálatukban leginkább whisky- és rumkülönlegességek kaptak helyet a hagyományos pálinkák mellett. Gazdagodott a sörkínálat is. Hatféle helyben csapolt sörrel várják a vendégeket. A téli időszakban idén is kínálnak majd forralt bort, sőt, tervezik, hogy a BattaTúra app használóit vendégül fogják látni egy-egy pohárra. A városban kifejlesztett mobilalkalmazás egyik checkpointja ugyanis az étteremnél található.

Saját letölthető GastROCKitchen applikációval is rendelkeznek, amellyel egy kattintással – és ingyenes házhozszállítással – lehet rendelni az étlapról és értesülni az aktuális akciókról, közelgő eseményekről. Élő koncerteket a jövőben is rendszeresen szerveznek. Varga Miklós, Kalapács József, Rudán Joe, Ganxsta Zolee és a Kartel, vissza-visszatérő Triász után méltó folytatást ígérnek a rockzene kedvelőinek. December 6-án a helyi kötődésű Dirty Canvast várják a színpadra.

A céges rendezvények, osztálytalálkozók, születésnapok, műszakbulik mellett idén az Eötvös iskola alapítványi báljának a lebonyolításába is bekapcsolódtak. Egyedi ajánlatokkal állnak az érdeklődők rendelkezésére.

Naponta frissítik Facebook-oldalukat (Gastrockitchen Pub & Restaurant), ahol az aktuális akciókról, napi, heti és hétvégi ajánlatokról is hírt adnak.  (06-23-737-828, Százhalombatta, Napsugár tér)