A természet kincs
2019-06-14 - Tizenkilencedik alkalommal szervezte meg a Középiskolások Környezetvédelmi Konferenciáját a Százhalombattai Arany János Általános Iskola és Gimnázium június 7-én.
A környezetvédelmi világnaphoz kapcsolódó rendezvényre a helyi és környékbeli iskolákból érkeztek a diákok. Az eseményt dr. Horváthné dr. Hidegh Anikó, az Arany igazgatója nyitotta meg. A város nevében Sinka László alpolgármester köszöntötte az egybegyűlteket. Mint mondta, úgy látja, a fiatalság nagyon komolyan veszi az emberiség jövőjét, "hiszen a tét nem kisebb, de a legjobb kezekben van a környezetvédelem, ha a diákok és az iskolák ilyen aktívak".

A konferencián értékelték az országos környezetvédelmi pályázatra benyújtott, a felelős állattartásról, a vásárlási csomagolóanyagok minimalizálásáról, a háztartásban használható alternatív tisztítószerekről és az élelmiszer-adalékanyagokról szóló munkákat. Az első három helyen az Arany tanulói végeztek.

A résztvevők előadásokat hallgathattak meg, természetfilmet néztek és megtekintették a konferencia idejére a témához kapcsolódó fotókiállítást is. A legnagyobb sikert az "Itt és most Társulat" improvizációs színházi előadása aratta, amelyben a színészek a mértékletességre hívták fel a figyelmet. "Ha mindenki egy kicsit tesz, akkor nagyobbat tudunk lépni" – foglalta össze dr. Horváthné dr. Hidegh Anikó.  

A rendezvény az önkormányzat, a MOL, és a Dunamenti Erőmű támogatásával valósult meg.