Évértékelő a katasztrófavédelemnél
2019-03-14 -
A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetői állományértekezlettel egybekötve mutatták be 2018-as tevékenységük mérlegét és határozták meg az idei esztendő fő feladatait.
 
A beszámolót Branyiczky Márk tűzoltó ezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója tartotta, aki vetítéses előadásában részletesen ismertette tavalyi munkájuk eredményeit. Elhangzott, a tűzmegelőzési szolgálatuk keretében 6788 hatósági ellenőrzést, 1930 szakhatósági eljárást, 2665 hatósági eljárást folytattak le. Az összes országos ellenőrzés vonatkozásában Budapest és Bács-Kiskun megye után a harmadik legtöbb vizsgálatot végezte a Pest Megyei Igazgatóság.
 
A rendezvényen felszólalt Erdélyi Krisztián tűzoltó dandártábornok, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgató-helyettese, aki az idei esztendőre meghatározott feladatokról is szólt az állománynak.
 
Az értekezleten részt vett Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott is, aki pohárköszöntőjében a jól elvégzett feladatok mögött jelen lévő ember megbecsülésének fontosságát hangsúlyozta.
 
(Pest Megyei Kormányhivatal)