Útfelújításra pályázhatnak a megyei önkormányzatok
2018-03-22 - Összesen 7 milliárd forintos alapra pályázhatnak a Pest megyei önkormányzatok a belterületi utak fejlesztésére április 23-tól – adta hírül a pestmegye.hu.
A helyhatóságok 20-150 millió forintos vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek belterületi útjaik szilárd burkolattal történő kiépítéséhez, felújításához és korszerűsítéséhez. Az állami hozzájárulás adóerőtől függően  70-95 százalék lehet.
Cél, hogy a fejlesztések javítsák a települések népességmegtartó képességét és a településképet, segítsék a munkahelyek gyorsabb megközelítését és csökkentsék a közúti közlekedés okozta környezetterhelést.

Pest megye önálló régióvá válása az Európai Bizottság 2016-os döntésétől számított második évben léphet hatályba, amely első ízben csak a következő, 2021-től induló uniós fejlesztési ciklusban jelenthet többletforrást a megyének, mint kevésbé fejlett régiónak. Ennek kompenzálása érdekében a kormány arról döntött, hogy 2016 és 2018 között 80 milliárd forintot fordít Pest megye kompenzációjára a megyei területfejlesztési koncepció alapján.