Hagyományos ízek, családias környezet - Kipróbáltuk a Harcsa csárdát
2017-12-06 - Házias ízek, családias légkör és kiszolgálás, mindez egy klasszikus piros abroszos étteremben. A Harcsa Csárda a minőségi ételek és a halas finomságok kedvelőinek is jó választás. Nemes Dóra írása.
Nagy Zoltán, az étterem tulajdonosa már 2010 óta vezeti az éttermet. Az egyedi dekorációt és étlapot saját maga tervezte és kivitelezte. Hozzá is eljutottak azok a pozitív visszajelzések, amelyekkel már mi is találkoztunk a városban, és amelyek szerint mostanra érett be a sokévnyi belefektetett munka. "Fokozottan figyelünk arra, hogy minőségi alapanyagokból készült ételek kerüljenek a vendégeink elé" – nyilatkozta az étterem vezetője. Általában havonta kínálnak a vendégeknek szezonális, vagy tematikus étlap-kiegészítéseket, mint például a legutóbbi, Márton-napi fogások esetében. A jövő évet terveik szerint különleges húsokból készült új fogásokkal indítják majd, a hagyományos kínálat és minőség megtartása mellett.
 
A Harcsa csárdát a Hírtükör három munkatársa is kipróbálta. Már a megérkezést kellemessé tette a szép és parkolási nehézségektől mentes környezet. A sok finomság közül választásunk a póréhagymalevesre, haltepertőre, rántott sajtra, lioni hagymára és harcsa-tatárbeefsteakre esett. Az ételeket gyorsan, ízléses, dekoratívan szolgálták fel. Különösen nagy tetszést aratott nálunk a rántott sajt hasáb körettel, ami vékony, fehér retekszeletekkel és hozzáillő retekcsírával került az asztalra. A harcsatatárt emelném ki az összes közül, amely akár a halas ételek, akár a hagyományos tatárbeefsteak ízvilágát kedvelőknek is biztosan elnyeri a tetszését. Az ételek minősége, ízvilága, mennyisége és az élménnyel együttes ár-érték aránya is nagyon jó szájízt hagyott bennünk.
 
A Harcsa-kínálatában – mint szinte valamennyi csárda esetében – meghatározó a halászlé, amelyet pontyból, harcsából, illetve ezekből vegyesen is készítenek. Belsőséget is lehet kérni hozzá. A hagyományoknak megfelelően idén is vesznek fel előrendelést halászlére, amit december 24-én 8 és 15 óra között lehet majd hazavinni az ünnepi asztalra.
 
A Harcsa csárda hétfőtől szombatig 11.30-tól 23 óráig, vasárnap 21 óráig várja a vendégeket a Dunafüredi út 1. alatt. További információk találhatóak a mindig friss Facebook-oldalukon és a 06 23 354-926-os telefonszámon. (x)