A víziközmű-szolgáltató nevében lépnek fel csalók Érden
2017-12-05 - Ismét próbálkoznak a közüzemi szolgáltatók nevével visszaélő csalók, besurranó tolvajok Érden. Víz- és csatornamunkásnak adják ki magukat és a helyi víziközművek által kötelezően elvégzendő feladatokra hivatkoznak.
Álmunkások, besurranó tolvajok házalnak hivatalos küldetésnek álcázva jövetelüket. Az így érkező csalók kisebb-nagyobb feladatokkal, látszattevékenységgel gyorsan készpénzhez próbálnak jutni vagy a házakba bejutva értéktárgyakat eltulajdonítani.
Az Érd és Térsége Víziközmű Kft. felhívja a figyelmet arra, hogy semmilyen ingatlanon belüli feladatra nem adtak és nem adhatnak ki utasítást.
 
A víziközműszolgáltatók szakemberei nem szednek készpénzt és csak a vízóra leolvasása miatt csöngetnek be bejelentés nélkül. Rendelkeznek arcképes igazolvánnyal, amelyet kérésre felmutatnak.
 
Akiktől gyanús személyek próbálnak pénzt kicsalni vagy akikhez ilyenek akarnak hívatlanul bejutni, azok azonnal jelentsék ezt a rendőrségen vagy a víziközművek elérhetőségein! – kéri az Érd és Térsége Víziközmű Kft. ügyfélszolgálata.