Fodor Enikő a diák-polgármester
2017-10-18 - A százhalombattai Fodor Enikő, az érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium 11. osztályos tanulója nyert az érdi Ifjúsági Önkormányzat diákpolgármester-választáson szeptember 29-én.
A három érdi középiskolából három diákpolgármester-jelölt indult. Míg Enikő 931 szavazatot kapott, Tulipán Kincső a Kós Károly szakképzőből 885-öt, Lepp Tamás Márk a Gárdonyi gimiből pedig 813-at. Utóbbiak diák-alpolgármesterek lettek.  

A mandátumok a következő diákválasztásig, vagyis jövő őszig tartanak. A Gárdonyiból egy, a Kósból három, a VMG-ből pedig négy képviselő dolgozik a diák-képviselőtestületben. A kampány alatt mindhárom iskola összeállított egy programtervet, jelenleg ezek feldolgozása, értékelése zajlik. A költségvetés kidolgozását is elkezdték október 9-ei alakuló ülésükön. "Az idei év az első, hogy Vörösmarty-s a diákpolgármester, éppen ezért hatalmas volt az öröm az iskolában. Az pedig, hogy idén is sikerült három képviselőt bejuttatni mellém, egyszerűen hihetetlen. Ami még érdekesség, hogy a diákönkormányzat mindhárom vezetője battai" – nyilatkozta Fodor Enikő, aki idei csapatával arra készül, hogy nagy családdá kovácsolja össze az érd diákságot. Előny, hogy a tavalyi diáktestületből hárman is folytathatják a munkát. Enikő az előző testületben diák-alpolgármesteri és sajtóreferensi tisztségét töltött be.