'56-os megemlékezés
2017-10-10 - Hagyományosan, a főtéri Kopjafa megkoszorúzásával veszi kezdetét az 1956-os forradalom és szabadságharc, valamint a Magyar Köztársaság kikiáltásának évfordulója előtt tisztelgő városi magemlékezés Százhalombattán, október 23-án, hétfőn 10 órakor.
A virágok elhelyezése előtt fellép Násztor Eszter, és megemlékezést tart Máthé Áron történész-szociológus, a Nemzeti Emlékezet Bizottság elnökhelyettese. Az ünnepi műsor 11 órakor kezdődik a BKK színháztermében Turek Miklós színművész közreműködésével. Ünnepi beszédet mond Vezér Mihály polgármester, majd átadják a Pro Urbe Százhalombatta Díjat.  Emlékeink élnek... - Gondalatmorzsák ’56-ról címmel mutatnak be összeállítást az Arany János iskola diákjai. Közreműködik Szabó Éva és Szabó-Bisztricsány Beatrix. A díszletet Feketéné Takács Rita tervezte, a darabot Tóth Ágnes és Trojkóné Horváth Ildikó állította színpadra.

Gyász, emlék, büszkeség címmel a KÉSZ százhalombattai csoportja tart megemlékezést az 1956-os forradalom leverésének évfordulóján, november 4-én, szombaton, 19 órakor a Kopjafánál. A rendezvényen közreműködik a Canticum Novum Kamarakórus és Vígh Judit.