Hat milliárd óvodafejlesztésre
2017-09-29 - Férőhelyhiányos, elavult, leromlott műszaki állapotú óvodák felújítására pályázhatnak a Pest megyei önkormányzatok várhatóan október 19-től. A pályázatban Érd kivételével minden település részt vehet, a támogatás mértéke 30-150 millió forint, intenzitása pedig 70-95 százalék, az önkormányzat adóerő-képességétől függően.
A felhívást a Nemzetgazdasági Minisztérium hirdette meg a Pest megye célzott fejlesztését szolgáló 80 milliárd forintos támogatási program részeként.

Pest megye a főváros fejlettsége miatt uniós csatlakozásunk kezdete óta csak korlátozottan jutott hozzá a tényleges fejlettségi szintjének megfelelő forrásokhoz. A megyei közgyűlés kérésére a kormány kezdeményezte az önálló fejlesztési régióvá válást, amelyet az Európai Bizottság 2016 novemberében jóvá is hagyott. Mivel azonban a döntés csak a meghozatalától számított második évben léphet hatályba, első ízben csak a következő, 2021-től induló uniós fejlesztési ciklusban jelenthet a megyének többletforrást. Ennek kompenzálására a kormány 2016 és 2018 között 80 milliárd forintot fordít fejlesztésre a megyében. (Forrás: pestmegye.hu)