Országos döntőben a battai konyhafőnök
2017-07-31 - A tíz legjobb közé, országos döntőbe került a százhalombattai mesterszakács, Balázs Attila csapata a Közétkeztetési Szakácsverseny régiós elődöntőjében Sárváron, június 24-én.
A közétkeztetésben dolgozó szakácsok számára kiírt versenyt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, a NÉBIH valamint a Közétkeztetők és Élelmezésvezetők Országos Szövetsége szervezi. A több mint 15 éves megméretés idei témája a következő volt: "tavaszváró ételek a hagyomány és a megújulás jegyében".

Balázs Attila két éve dolgozik séfként az Eurest rácalmási üzemében, ahol két üzletvezetővel és mintegy nyolcvan alkalmazottal együtt a Hankook 3200 munkavállalójának napi többszöri étkezéséről gondoskodnak.

Az idei szakácsversenyre rekordszámú induló, 51 csapat nevezett, közülük a selejtezők után 36-an jutottak be menüsorukkal a regionális elődöntőbe. Az Eurest három csapatot is indított a régiós fordulón, amelyet Attiláék csapata különdíjjal is elismert kimagasló eredménnyel nyert meg. A versenymenü kötelezően előírt "alapanyagkosárból" készült, amelynek beszerzési értéke nem haladhatta meg az egy adagra jutó nettó 450 forintot.

Balázs Attila neve sok százhalombattainak ismerős lehet. Hosszú éveken keresztül meghatározó kézilabdajátékosa volt az SZKE csapatának. Szakácsként 1997 óta tevékenykedik. Szakmai gyakorlatát az Aranybárány Étteremben töltötte, első munkahelye az érdi Steak House volt, de dolgozott a szintén érdi Festalban, valamint a balatonöszödi kormányüdülőben is. Séfként a legnívósabb balatoni és budapesti éttermek, az egykori Battafit, majd több mint három évig külföldi éttermek konyháját vezette.

A Közétkeztetési Szakácsverseny regionális döntői októberig zajlanak, ezt követően hirdetik ki az országos döntő időpontját, amely várhatóan jövő év februárjában lesz.