A tavaly ősszel kiírt pályázatokon az év legkedveltebb menzaételeit és legjobb közétkeztetőjét keresték. A március 9-ei díjátadón 13 osztályt sorsoltak ki a résztvevők közül, amelyek 100 ezer forintos utalványt kaptak a következő kirándulásukhoz.
A pályázaton 44 városból 298 osztály, azaz nagyjából 7500 diák vett részt. A Kőrösiben összesen hét tanulócsoport értékelte a P. Dussmann Kft. menüsorát két héten keresztül.
A közétkeztetők versenyét a martonvásári HPM Plusz Kft. nyerte, a gyerekek kedvenc menzamenüi pedig: tejszínes sertéscsíkok párolt rizzsel, rántott halfilé sütőben sütve zöldséges kölessel, párizsi csirkemell párolt mexikói vegyeszöldséggel, halpogácsa sütőben sütve párolt bulgurral, zabpelyhes sertésvagdalt paradicsomos káposzta főzelékkel, szilvás, zabpelyhes sütemény.