Református táborok
2014-05-21 -
Református hittantábor
 
Helyszín: Református Templom (Százhalombattai Református Missziói Egyházközség, Szent István tér 7.)
Időpont: 2014. június 16-20., hétfőtől péntekig, 8-tól 16 óráig
Díj: előreláthatóan naponta 2000 Ft/fő, 5 napra 10 000 Ft/fő
Jelentkezési határidő: 2014. június 10.
 
Érdeklődés, bővebb információ Sárosi Máriánál a 06-20-492-0649-es telefonszámon vagy e-mailen az ifilelkesz@mail.battanet.hu címen
 
A tábor napközi otthonos jellegű a református templomban, annak gyülekezeti termében és kertjében. A munkahelyre igyekvő szülők gyermekeiket már reggel 6 óra 30-tól hozhatják, reggel 8 óráig gyermekfelügyeletet tartanak a szervezők. Délelőttönként éneklés, áhítat szokott lenni a templomban, majd ezután hittanos foglalkozás korcsoportokra osztva. Délutánonként a programok változatosak az időjáráshoz alkalmazkodva: közösségi és társasjátékok, ügyességi, műveltségi és sportvetélkedők, kézműves foglalkozások, számháború. A táborozók a tervek szerint látogatást tesznek a városi könyvtárban, a városi strandon, a tordasi kalandparkban és a "Matrica" Múzeumban, valamint egész napos tanulmányi útra mennek Tárnokra, az Anasztázia Majorba. A szervezők minden nap meghívnak egy-egy vendéget, aki érdekes, izgalmas foglalkozásáról, családi életéről tesz bizonyságot a felnövekvő nemzedéknek.
 
A tábor befogadóképessége 55 fő segítőkkel együtt. A táborba nemcsak református gyermekek jöhetnek, hanem minden ifjú, aki szívesen tartózkodik ebben a közösségben és környezetben. A jelentkezőknek nem kötelező az egész héten részt venni, de a távolmaradások napjait előre jelezni kell. A szervezők elsősorban százhalombattai gyermekeket várnak. Céljuk, hogy a gyermekeket és az ifjakat a tábor ideje alatt bibliai, etikai, erkölcsi örökségünk mellett megismertessék népünk hagyományaival, városunk értékeivel is.
 
Református ifjúsági tábor
 
Helyszín: Gárdony, Velencei-tó
Szervező: Kós Károly Kh. Alapítvány (2440 Százhalombatta, Szent István tér 7.)
Időpont: 2014. augusztus 4-9.
Díj: előreláthatóan 25 000 Ft/fő
Részvevők száma maximálisan 20 fő
Jelentkezési határidő: 2014. július 20.
 
Érdeklődés, bővebb információ Sárosi Máriánál a 06-20-492-0649-es telefonszámon vagy e-mailen az ifilelkesz@mail.battanet.hu címen.
 
A nyári ifjúsági tábor Gárdonyban, a Velencei-tó partján kerül megrendezésre augusztus 4-től 9-ig, 6 nap 5 éjszaka. A táborban részt vehet minden 11-18 év közötti fiatal, aki a bibliai értékrendet elfogadja.
 
A tábor fő céljai:
a közösségi szellem erősítése és az egymás iránti felelősség kialakítása
a térség történelmének és földrajzának megismerése, a Velencei-tó történetének elemzése, a térség kulturális értékeivel való megismerkedés
a táborozás legfontosabb tudnivalóinak megismerése és betartása
a vízi és vízparti szabadidős tevékenységek tanulása, gyakorlása
a közösségi szabályok megismerése és alkalmazása.
 
A szervezők célja, hogy a résztvevőket megismertessék a tábor ideje alatt a bibliai, etikai, erkölcsi örökségünkkel.