Adorjánné Káldi Boglárka a környezettudatos díjazott
2013-06-24 - Június 19-én a Szekeres József Konferencia és Rendezvényközpontban az Arany János Iskola pedagógusa Adorjánné Káldi Boglárka átvette a képviselő-testület által odaítélt Környezetvédelmi Díjat. Az ünnepséget eredetileg a környezetvédelmi világnapon, június 5-én rendezték volna, azonban az árvízi védekezés nem tette lehetővé a rendezvény megtartását.
Az ünnepség kellemes hangulatban zajlott, elsőként a polgármester köszöntötte az ünnepeltet és a megjelenteket. Vezér Mihály elmondta, hogy nagyon fontos célnak tekinti, hogy az önkormányzat felébressze az emberekben a felelősségtudatot és rávezesse őket arra, hogy mindenkinek magának kell tennie valamit a természetes, az épített, a társadalmi és a belső környezetünk megóvásáért, harmonikusabbá tételéért. Megköszönte mindazok áldozatos munkáját, akik bár ezen a napon nem kaptak díjat, de lelkiismeretesen óvják környezetünket, szépítik városunkat, a mindennapokban részt vesznek a környezetvédelemben.
Az oklevél átadása előtt Adorjánné Káldi Boglárkáról egy kisfilmet néztek meg az egybegyűltek. A pedagógus diákjai körében mesélt arról, hogy gyermekkora óta a környezettudatosság híve. Minden ötletet, módszert a családjától "lopott". Például nagymamájától, akinek igazi falusi asszonyként nem tanult dolog, hanem életmód volt a szétválogatás, az újrahasznosítás. Tőle hallott arról is, melyik zöldséget melyik mellé kell ültetni, hogy ne kelljen permetezni. A tanárnő számára fontos a család és az iskolai közösség, úgy fogalmazott: jó helyen van. Diákjait nap mint nap arra ösztönözi, hogy takarékoskodjanak az energiával, a helyi erőforrásokat minél szélesebb körben használják fel, csökkentésék a szemét- és hulladékképződést, valamint előzzék meg a környezetszennyezést.
 
A díjat a polgármester adta át Adorjánné Káldi Boglárkának, aki családjának, kollégáinak és a diákjainak mondott köszönetet.