Az Audi Genfben - A3 concept tanulmány
2011-03-02 -
  • Vonzó, négyüléses lépcsőshátú limuzin tanulmány
  • Öthengeres turbófeltöltésű motor 300kW (408 LE) teljesítménnyel és quattro összkerékhajtással
  • Az Audi A3 utódjának műszaki alapjain 
A 81. Nemzetközi Genfi Autószalonon az Audi vonzó tanulmánymodellel jelentkezik, amely már az Audi A3 következő generációjának műszaki alapjaira épül. A négyüléses lépcsőshátú limuzin tanulmány már az A3 család jövőbeni bővítésének koncepciójába enged bepillantást.
 
Az Audi A3 concept sportosan elegáns formavilága a letört felső sarkokkal kialakított, legfrissebb "singleframe" hűtőrácsot és a legkorszerűbb LED technikát felvonultató fényszórókat is harmonikus egységbe fogja. Oldalnézetének karakteres stílusjegyei között egyebek mellett alacsony és folyamatos ívű tetővonala, illetve kupészerűen döntött C-oszlopai hívják fel magukra a figyelmet.
 
Az Audi A3 concept tanulmány hosszúsága 4,44, szélessége 1,84, míg magassága csupán 1,39 méter. E sportos arányok éppoly határozottan kiemelik dinamikus karakterét, mint teljesítménye. Az öthengeres, turbófeltöltésű aggregát ugyanis nem kevesebb, mint 300 kilowattot (408 LE) produkál, amit hétfokozatú S tronic sebességváltó és a quattro összkerékhajtás továbbít a négy kerék felé.