A SEAT IBX városi SUV-tanulmányát és Alhambra 4WD modelljét is bemutatja a Genfi Autószalonon
2011-03-02 -
Március 1-jén, a 2011-es Genfi Autószalon megnyitó sajtónapján tartja a SEAT legújabb koncepcióautója, az IBX, valamint a teljes egészében új fejlesztésű Alhambra összkerékhajtású modellje bemutatóját.
 
 
SEAT IBX
 
Az IBX egy városi SUV, amelyet azzal a céllal fejlesztettek ki, hogy bemutassa a fejlett hibrid hajtáslánc-technológiát. Ugyanakkor a SEAT új formai nyelvezetének immár második fejezetét is képviseli.
 
A SEAT a tavalyi Genfi Autószalonon jelentkezett IBE kompakt sportkupé-tanulmányával, amelyen a márka megújuló formai nyelvezete is bemutatkozott. A ma premierjét tartó IBX jól mutatja az új SEAT-design sokoldalúságát és széles körű alkalmazhatóságát, amely egyformán harmonikusan illeszthető egy sportkocsi, illetve egy jóval nagyobb és robusztusabb jármű stílusához.
 
Akárcsak korábban az IBE, az IBX szintén jól érzékelteti a SEAT jövőbeni szériatípusait jellemző design karakterét.
 
James Muir, a SEAT elnöke a márka sajtókonferenciáján így fogalmazott: "Az IBX jól mutatja, hogy a SEAT formai nyelvezete éppoly hatékonyan alkalmazható egy városi SUV, mint egy kompakt sportkupé megalkotásakor".
 
"Egyértelműen felismerhető az IBX és az IBE közeli rokonsága."
 
"S akárcsak az IBE, az IBX szintén olyan designt képvisel, amely a legkorszerűbb hibrid hajtásrendszer jegyében született."
 
 
ALHAMBRA 4WD
 
Az Alhambra 2010 végén tartott nagysikerű piaci bevezetését követően, a SEAT most tágas és rugalmasan alakítható egyterűje összkerékhajtású változatát mutatja be a Genfi Autószalonon.
 
Fejlett technikát felvonultató összkerékhajtás-rendszerének köszönhetően az Alhambra biztos vonóerő-átadási képességeivel nehéz körülmények közepette is megnyugtatóan kényelmes és biztonságos autózást kínál.
 
James Muir így jellemezte az Alhambra 4WD adottságait: "Tágas és sokoldalú családi autó, például egy téli alpesi vakáció hosszú utazásaihoz is optimális tulajdonságokkal. Könnyed, ugyanakkor gazdaságos dinamikájáról 2.0 TDI erőforrása gondoskodik."
 
Az új Alhambra 4WD 2011 nyarától rendelhető a márkakereskedőknél.