Detroit után Európában is bemutatják a Hyundai Velostert
2011-02-24 -
A Hyundai különleges négyajtós modellje, tulajdonképpen háromajtós, de ha belegondolunk, hogy hogyan számozzuk az asszimetrikusan elhelyezett bejárati ajtókat, már nem is olyan egyszerű a helyzet. A 2007-ben a Los Angelesi autószalon különlegességei között, még tanulmányautóként csodálkozhattunk rá erre a trükkös kupéra. Akkor úgy gondoltuk, hogy majd egyszer, ha tényleg lesz belőle valami, kicsit visszavesznek a lendületből, és a kreativitásból, de nem! Az új kupé ugyanis a praktikum jegyében az utas-oldalon kapott még egy ajtót, míg a Veloster ball oldalán egyetlen, "névre szóló" művészbejáró fogadja az autót uraló vezetőt.

Tehát három évvel az ősbemutató után igazi meglepetéssel álltak elő a tervezők, még különlegesebbé téve a széria változatot. Renault Megane kupéjára emlékeztető design ettől igazi kuriózum lett. A tervezők állítólag a kétkerekűek világából emeltek át sok dolgot, ezzel még tovább fokozva a szokványostól igen messze lévő hatást.

Belépő motorként,  a 4219 milliméteres hosszú és 1791 milliméter széles sportkupé, az 1.6 literes 138 lovas erőforrást kapja meg. Az erőátviteli rendszerben találhatunk egy 6 sebességes manuális, és egy duplakuplungos, szintén hatsebességes (DCT) váltót is.  Aki kevesli a lóerő mennyiségét, annak még várni kell egy kicsit, mert (nagyjából egyszer csak = majd) jön egy lényegesen erősebb, kb. 240 lóerős motor is, ami azért kerekebbé teheti az élményt.