A Genfi Citroën stand filozófiája - Merészség, kreativitás és technológia
2011-02-23 -
A 81. Genfi Nemzetközi Autószalonon a Citroën olyan modellekkel mutatkozik be, amelyek a márka meghatározó értékeit, azaz a kreativitást, a technológiát és a merészséget testesítik meg.
 
e-HDi MIKROHIBRID TECHNOLÓGIA, HIDRAKTÍV FELFÜGGESZTÉS: AZ ÚJÍTÁSOK A KÉNYELEM ÉS A CSÖKKENŐ CO2-KIBOCSÁTÁS SZOLGÁLATÁBAN:
Még soha nem volt olyan aktuális az újítás fogalma a Citroën standján, mint most. Az e-HDi mikrohibrid technológia a márka több modelljében is jelen van már. Világpremierként Genfben, a Berlingóban is bemutatkozik. A Citroën védjegyszámba menő technológiai bravúrja, a hidraktív felfüggesztés a C5 és a C6 modellekben egyedülálló módon teremt harmóniát dinamizmus és komfort között, tökéletes kényelemben óvja utasait a különböző útviszonyok okozta nehézségektől és az ezzel járó óhatatlan biztonsági kockázatoktól. A márka a környezet kíméletéről sem feledkezik meg: 2010 folyamán a modellek átlagos CO2-kibocsátását 5,3 grammal, 132,3 g/km-re sikerült csökkenteni.
 
CITROËN DS4 : A DS-SOROZAT MÁSODIK "FELVONÁSA"
A DS3-hoz hasonlóan a Citroën DS4 is a Créative Technologie gyümölcse. Tökéletesen illeszkedik a DS-modellcsalád életfilozófiájához, hiszen egyedülálló felépítése, kifinomultsága, stílusa senkit sem hagy közömbösen. 62 ország több mint 60.000 internetezőjének részvételével nemrégiben lezajlott szavazáson, a voltaképpen egy magasított építésű, négyajtós kupénak megálmodott Citroën DS4 lett az év legszebb autója. Rendhagyó vonalvezetése miatt egyszerre sokoldalúan használható és magával ragadóan dinamikus, vezetni pedig valóban kivételes élmény. A kiállításon jelen lesz a modell egy teljesen egyedi koncepcióváltozata is, a DS4 Purple, amelynek színvilága, a legfinomabb kezű ékszerművesek világát idéző anyagai, az érzékiség sajátos birodalmába repítik a csodálókat.
 
KONKRÉT ÉS MEGLEPŐ VÁLASZOK A MODERN KÖZLEKEDÉS NAGY KÉRDÉSEIRE: KÉT ELEKTROMOS MODELL ÉS A CITROËN MULTICITY
A 2010-ben bemutatkozott Citroën C-ZERO után itt a Venturi Automobiles® társasággal közösen kifejlesztett Berlingo First Electrique, a márka második, teljesen elektromos meghajtású modellje. A Citroën a termékkínálaton kívül nagy hangsúlyt fektet a szolgáltatások fejlesztésére is. A CITROËN MULTICITY alkalmazás felhasználója maga választhatja ki az adott helyzetben számára optimális közlekedési módot, és az ehhez szükséges foglalásokat online módon el is intézheti.
 
A RALITÖRTÉNELEM A CITROËN DS3 WRC-VEL FOLYTATÓDIK
A 2011-es világbajnokságban az aktuális szabályoknak megfelelően megépített, új CITROËN DS3 WRC indul a márka színeiben, és a cél nem is lehet más, mint a hetedik konstruktőri világbajnoki cím elnyerése.
 
MERÉSZSÉG ÉS KREATIVITÁS: A C3 RED BLOCK ÉS A C6 NOIR ET BLANC TANULMÁNYAUTÓK
A C3 Red Block és a C6 Noir et Blanc modellekkel a Citroën ismét a határokat feszegeti: az autók világában kevéssé megszokott színekkel és anyagokkal való játék eredménye ismét valami egészen jellegzetes és egyedi lett.
 
Merészség, kreativitás és technológia
81. Genfi Nemzetközi Autószalonon a Citroën olyan modellekkel mutatkozik be, amelyek a márka meghatározó értékeit, azaz a kreativitást, a technológiát és a merészséget testesítik meg.