Három Dacia modell az "Értékmester 2011" díj kategória győztesei között!
2010-12-13 -
A Dacia kínálatában lévő három modell veszít legkevesebbet az értékéből. A Sandero Stepway, a Logan MCV, és a Duster végzett saját kategóriája első helyén, az ismert Eurotax Schwacke és az Auto Bild közös felmérése alapján. Az értékelés folyamán több mint 6.600 autó típust vettek figyelembe. Az elemzést végzők legnagyobb meglepetésére kiderült, hogy a Dacia Stepway lett az értékmegőrzés abszolút bajnoka az összes megvizsgált típus közül. Ez megerősítette a Sandero tavalyi pozícióját, miszerint is a Renault leányvállalatának ötajtós modellje volt a 2009-es év leggazdaságosabb újautója a német piacon!

A Dacia modelljei néhány héttel ezelőtt a vásárlói megelégedettségi listák élére kerülve már komoly meglepetést okoztak a német és európai elemzők számára, bár a sikerekből várható volt a jó szereplés. Most újra taroltak a már ismert modellek, egy másik felmérésben is. Ez már erősen zsebre megy, hiszen azt vizsgálták meg, hogy a megvásárolt autóink négy év múlva mennyit veszítenek az értékükből. Az abszolút győztes Dacia Sandero Stepway 1.6 MPI 85 értékvesztése 3.843 Euro-ra tehető, amivel a legkisebb veszteséget okozza tulajdonosainak, miközben a fenntartási költségei is elenyészőek.
A Logan MCV 1.4 MPI és a Duster 1.6 06V 105 4x4 változatai is csak 5.378 illetve 7.947 Euro-s buktát jelentenek tulajdonosaik számára.

A Renault 1.6 16V 110 Lagunája a középkategória értékállósági versenyét nyerte meg, miközben az abszolút elsőségért vívott harcban a BMW csoporthoz tartozó Mini közel azonos százalékos mutatókkal, a Dacia Sandero-val megosztva szerezte meg a legjobbnak kijáró címet. A további kategóriákban például a Ford KA és a BMW 730d söpörhette még be ezt a zsebre menő elismerést.