Mozgókép
2009-06-16 -
A népszerű X-men képregényből készült sorozat visszatér a vászonra, ezúttal az egyik fő mutánskarakter, Farkas előéletének eseményeivel. X-MEN KEZDETEK: FARKAS címmel. Réges-régen, még X-professzor színre lépése előtt, a mutánsok magányos, önpusztító és zabolátlan életet élte4k: nem fogadtak el semmilyen hatalmat maguk fölött. Amikor a Farkas (Hugh Jackman) szerelme meghal, az első és egyetlen gondolata a bosszú. Azonban csapdába esik és egy titkos laboratóriumban találja magát, ahol a mutáns X-fegyverek létrehozásán dolgoznak...(jún. 18-20 között, 18 óra)
 
Nagy Viktor Oszkár APAFÖLD című filmjében az Apa (Derzsi János) frissen szabadul a börtönből azzal az elhatározással, hogy új életet kezd és megpróbál átadni valami értékrendszert a fiának (Ravasz Tamás). (jún. 18-án, 20 óra, Filmművészeti sorozat)
 
Az EGY BOLTKÓROS NAPLÓJA című vígjáték főhőse Rebecca (Isla Fisher) egy 25 éves ifjú hölgy, aki legjobb barátnőjénél, Suze-nál lakik a város egyik elegánsabb környékén. Van egy halálosan unalmas állása is, mindemellett pedig fura betegségben szenved: vásárlás-mániás. Ez a szenvedély pedig leginkább anyagilag megterhelő. Olyannyira, hogy Rebeccának nem is futja rá… (jún. 19-20-án, 20 óra)
 
Tony Gilroy KETTŐS JÁTÉK címmel rendkívül szórakoztató, fordulatos és romantikus krimit készített Julia Roberts és Clive Owen főszereplésével. Claire CIA-tisztviselő és Ray brit titkos ügynök otthagyják a kormányzati hírszerzés világát, hogy megszedjék magukat a két rivális multicég között dúló, jól jövedelmező hidegháborúban. Ahogy próbálnak egy átveréssel a másik előtt járni, a két munkamániás profi azon kapja magát, hogy ármánykodásaikat az a valami veszélyezteti, amit nem tudnak kicselezni: a szerelem… (jún. 26-án, 18 óra, 27-28-án, 20 óra)
 
A MIÉRT ÉPPEN MINNESOTA? című romantikus vígjáték főhőse Lucy (Renée Zellweger) a pezsgéshez szokott és az előkelő életvitelhez, mikor azonban egy távoli városba szólítja munkája minden a feje tetejére áll…(jún. 26-án, 20 óra)
 
Peter Chelsom rendező megvalósította tinik millióinak álmát és mozifilmet készített a nyugaton rendkívül népszerű HANNAH MONTANA tv-sorozatból Miley Cyrus címszereplésével. (jún. 27-28-án, 18 óra)