Mozgókép
2009-04-07 -

A száz százalékig csupa „profiból” álló szedett-vedett bűnbagázs az amerikai helyett a magyar álmot keresi. Gyöngyössy Bence legújabb vígjátékában, a PAPÍRKUTYÁK-ban az all-star szereplőgárda (Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Szarvas József, Hajdu István, Kálloy Molnár Péter, Gesztesi Károly, Pikali Gerda, Vaskó Géza), a poénokban gazdag forgatókönyv a garancia a nevetésre vágyóknak. (ápr. 9-én, 19 óra, 10-12 között, 18 óra)

Mark Herman filmje, A CSÍKOS PIZSAMÁS FIÚ,  melyet Magyarországon forgatott, gyermeki szempontból szembesít a holokauszt problematikájával. (ápr. 9-én, 20 óra 30-kor, Filmművészeti sorozat)

Gabriele Muccino felkavaró történetében valaki (Will Smith) úgy akar megszabadulni az őt nyomasztó titoktól, hogy teljesen megváltoztatja hét idegen ember életét. Jól kitervelt mindent, csak arra nem számít, hogy beleszeret az egyikbe (Rosario Dawson) a hét kiválasztott közül. A HÉT ÉLET egy izgalmakkal teli, rendhagyó love story, amely provokatív kérdéseket tesz fel életről és halálról, szerelemről és barátságról, miközben azt kutatja, milyen rejtélyes szálak kötik össze a különböző emberi sorsokat. (ápr. 10-11-én, 20 óra)

A CONTROL a ’70-es évek végén befutott posztpunk zenekar, a Joy Division énekesének és dalszövegírójának tragikusan rövid életét dolgozza fel. Ian Curtis (Sam Riley) képtelen feldolgozni a hírnév és a magánélet nehézségeit. (ápr. 12-én, 20 óra, Filmművészeti sorozat)

A NEM KELLESZ ELÉGGÉ című vígjáték története a félreértésekre támaszkodik, a rossz helyzetfelismerésre, a női kombinációra, a férfi hanyagságára. Központi témája a kezdeti kapcsolati buktató, ami már első körben parkolópályára állít férfit és nőt egyaránt. Parádés a színészlista: Jennifer Aniston, Ben Affleck, Scarlett Johansson, Jennifer Conelly, Drew Barrymore, Ginnifer Goodwin. (ápr. 16-19 között, 18 óra)

A Magyarországon forgatott GOOD történetének főhőse egy egyetemi tanár (Viggo Mortensen), akinek szétesőben lévő családi élete ellenére a szakmájában komoly sikert arat, amikor a náci párt felfigyel az egyik munkájára. (ápr. 16-án, 20 óra 15-kor, Filmművészeti sorozat)

Claus von Stauffenberg ezredes (Tom Cruise) tudja: a második világháború kimenetele nem kérdéses, országát egy őrült irányítja. Társaival a VALKŰR hadművelet megváltoztatásával tervet dolgoz ki a hatalomátvételre, amelynek kulcspontja a Führer meggyilkolása. (ápr. 17-18-án, 20 óra 15-kor)

Jan Sverák – Csehország egyik legismertebb rendezője, Oscar-díjas (Kolja) – CSEREÜVEGEK című filmjében egy öregkor határához érő férfi (a rendező apja: Zdenek Sverák) élethelyzeteivel és problémáival foglalkozik – kedves humorral. (ápr. 19-én, 20 óra 15-kor, Filmművészeti sorozat)