Mozgókép
2008-10-13 -

Mark Millar WANTED című kultuszképregénye alapján az Éjszakai őrség rendezője, Timur Bekmambetov készített rendkívül izgalmas, látványos akciófilmet. Miután az uncsi életű Wes (James McAvoy) apját meggyilkolják, a halálosan szexi Fox (Angelina Jolie) beszervezi a fiát a Testvériségbe, egy tikos társaságba, amely arra képezi ki West, hogy megbosszulja apja halálát a benne szunnyadó képességek feltárásával. Veszedelmes bérgyilkossá válik. (okt. 16-án, 18 óra)

Az ÁLLATI SZERELMEK című francia dokumentumfilm egy érdekes és izgalmas utazás Földünk különböző szegleteibe, ahol a legkülönfélébb állatok viselkedési mintáin, valamint soha nem látott felvételeken keresztül tapasztalhatjuk meg világunk sokszínűségét, nagyszerűségét. (okt. 16-án, 20 óra, Filmművészeti sorozat)

A MAMMA MIA! a legnagyobb ABBA dalok varázslatától ihletett vígjáték parádés szereposztással, igazi nyári, szerelmes hangulattal. (okt. 17-18-án, 18 óra)

A SÖTÉT LOVAG című akció-thrillerben Batman (Christian Bale) és két társa mindent elkövet, hogy megtisztítsa Gotham Cityt a banditáktól. Már kezdik azt hinni, feladatukat siker koronázza, amikor megjelenik a bűnözők között valaki, aki minden elődjénél veszélyesebb. Úgy hívják: Joker (Heath Ledger) (okt. 17-én, 20 óra)


Az, hogy valaki meghalt, még nem jelenti azt, hogy el is távozott. A CSAK A TESTEDEN ÁT című romantikus vígjátékban Kate (Eva Longoria Parker) szelleme nem nyughat, miután látja, hogy ex-pasija (Paul Rudd) életébe új szerelem költözik, és minden kísérteti erejét felhasználja, hogy szétválassza a párocskát. (okt. 18-án, 20 óra)

A MÍG A JACKPOT EL NEM VÁLASZT is romantikus vígjáték, a műfaj koronázatlan királynője, Cameron Diaz és egy szívrabló sztár, Ashton Kutcher közös bolondozása. (okt. 19-én, 18 óra)

A 2 NAP PÁRIZSBAN című filmben Julie Delphy nemcsak a női főszerepet játssza, ő írta a forgatókönyvet, rendezte és vágta a filmet. Játékosan és szellemesen idézi meg a párkapcsolatok visszatérő örömeit és konfliktusait, mesteri szintre emelve a vitatkozás művészetét. (okt. 19-én, 20 óra, Filmművészeti sorozat)

1956-ra emlékezve kerül bemutatásra a nagy sikerű SZABADSÁG SZERELEM című film Fenyő Iván Dobó Kata és Csányi Sándor főszereplésével. (okt. 23-án, 14 óra)
A LIZI&YETI – EGY KIRÁLY SZTORI című német animációs alkotást töménytelen helyzetkomikum, ironikus humor, és nem egy „magyar vonatkozás” teszi élvezetessé. (okt. 23-24-én, 16 óra 30-kor)

Az akció, a humor és a látványos lények rá jellemző elegyével folytatódik a világ legkeményebb, cicarajongó, pokolbéli hősének története. A HELLBOY II – AZ ARANYHADSEREG-ben nagyobb izmok, dögösebb fegyverek és ádázabb gonosztevők bukkannak fel Guillermo del Toro lenyűgöző fantáziavilágából. (okt. 23-25 között, 18 óra)

A VASEMBER című képregény-adaptáció maximálisan hozza a várt izgalmakat és látványosságokat, ugyanakkor bővebben adagolja a humort a szokásosnál és erre garancia, hogy a címszerepben a nagyszerű Robert Downey Jr. alakít parádésat. (okt. 24-én, 20 óra)

Cédric Klapisch PARIS című romantikus vígjátékának főszereplői Romain Duris és Juliette Binoch. A történet egy Párizsban élő beteg férfiről szól, aki a halál közeledtével egyre jobban átértékeli a világot. Új szemlélete mind az embertípusokat, mind Párizs városát más szemszögből láttatja. (okt. 25-én, 20 óra, Filmművészeti sorozat)