Mozgókép
2008-08-18 -

A MAMMA MIA! a legnagyobb ABBA dalok varázslatától ihletett romantikus vígjáték, parádés szereposztással (Meryl Streep, Pierce Brosnan, Amanda Seyfried, Colin Firth, Stellan Skarsgard), igazi nyári szerelmes hangulattal (augusztus 21-24 között, 18 órakor).
A legjobb idegen nyelvű film kategóriájában Oscar-díjat nyert PÉNZHAMISÍTÓK című német-osztrák film Salamon Sorowitsch (Karl Markovics) valóságon alapuló története, aki bohém és különleges életű pénzhamisítóként vált ismertté. Miután a nácik elfogták és 1944-ben koncentrációs táborba zárták, megegyezett velük, hogy segít egy szervezett és nagyszabású pénzhamisító akció megtervezésében, amivel az egyre növekvő háborús kiadásokat próbálták finanszírozni (augusztus 21-én 20 órakor, Filmművészeti sorozat).

Az elmúlt évek néhány legnagyobb filmsikere, legváratlanabb forgatókönyvi csavarja és legmisztikusabb, legijesztőbb filmje M. Night Shyamalan nevéhez fűződik (A hatodik érzék, Sebezhetetlen, Jelek). Az író-rendező ezúttal is hű marad szokásos műfajához és stílusához: AZ ESEMÉNY címmel újabb hátborzongató, meghökkentő fordulatokban gazdag filmet készített, Mark Wahlberg főszereplésével (augusztus 22-én, 20 órakor).

A BOLDOGÍTÓ TALÁN kedves és felettébb romantikus vígjáték Paul Weilantól, a Mr. Bean rendezőjétől, Patrick Dempsey és Michelle Monaghan főszereplésével. A film története arra az igazságra épül, hogy néha pont azért nem találjuk meg az igazit, mert túl közel van hozzánk. Tom jóképű fickó, aki után bomlanak a nők, de nem akarja elkötelezni magát. Ám amikor Hannah összejön valakivel, rájön, hogy tudtán kívül régóta szerelmes a lányba (augusztus 23-24-én, 20 órakor).

Dennis Dugan rendező és Adam Sandler új vígjátéka a NE SZÓRAKOZZ ZOHANNAL. Zohan az izraeli Moszad szuperügynöke, aki belefáradt a sok harcba és abba, hogy nem talál méltó ellenfelet. Egy akció során eljátssza a saját halálát, hogy New Yorkba mehessen fodrászként dolgozni, de a harc itt is utoléri (augusztus 28-29-én 18 órakor).Mark Millar WANTED című kultuszregénye alapján az Éjszakai őrség rendezője, Timur Bekmambetov készített rendkívül izgalmas, látványos akciófilmet James McAvoy, Morgan Freeman és Angelina Jolie főszereplésével. Wes a legszürkébb irodai rabszolga a világon. Célja az, hogy valahogyan eltöltse sivár napjait és belehaljon a gürcölésbe. Ám ekkor találkozik egy Fox nevű nővel. Miután Wes apját meggyilkolják, a halálosan szexi Fox beszervezi a fiút a Testvériségbe, egy titkos társaságba, amely arra képezi ki West, hogy megbosszulja apja halálát a benne szunnyadó képességek feltárásával (augusztus 28-29-én, 20 órakor).