Mozgókép
2008-07-10 -

A Mátrix alkotói, Andy és Larry Wachowski, valamint Joel Silver producer a SPEED RACER – TOTÁL TURBÓ-ban ismét forradalmi vizuális effektusokkal és fordulatos történettel szolgálja a közönséget: ezúttal a családokat. Teljes sebességgel, kanyarokon és akadályokon át süvít a Racer család legifjabb tagja, Speed Racer (Emile Hirsch). Csupán egyetlen ellenfele van: bátyja, a balesetben meghalt legendás Rex Racer emlékét nem tudja maga mögött hagyni. Most azon a pályán kell legyőznie a Royalton-csapatot, amelyen a bátyja is végezetes útjára indult. (júl. 10-11-én, 18 óra)

Az EGYEDÜL NEM MEGY című francia vígjáték főhőse Camille (Andrey Tautou) egy tetőtéri lakásban él. Egy nap összefut Philibert-vel, összebarátkoznak. A fiú a betegeskedő Camille-t lakásába költözteti, aminek a lakótársa, Franek egy cseppet sem örül. (júl. 10-én, 20 óra)

A SUPERHERO MOVIE-ban Jerry Zucker és társai jól odapirítanak Pókembernek, Batmannek, X-Mennek és más sztreccsgatyásoknak, ahogy az egy vérbeli paródiától elvárható. Bebizonyítják, hogy önfeledten repkedni , házak felett ugrándozni és gumiruhában feszíteni még soha nem volt ennyire szuper, mint most. (júl. 11-én, 20 óra, 12-13-án, 18 óra)

James Gray AZ ÉJSZAKA URAI című krimijének főbb szerepeiben Joaquin Phoemixet, Mark Wahlberget és Eva Mendes-t láthatjuk. 1988, a drogüzlet fellendülőben, és ez Bobby bárját sem kerüli el. Próbál távolságot tartani az orosz maffiózótól, aki nála kezdi el teríteni az anyagot, csakhogy pont rá vadászik Bobby rendőr testvére, Joseph és apja, a legendás Burt is. (júl. 12-én, 20 óra)

Valóságos események inspirálták az ELAH VÖLGYÉBEN című misztikus drámát, amelyet az Oscar-díjas Paul Maggis (Ütközések) írt és rendezett, a főbb szerepekben pedig olyan Oscar-díjas színészek láthatók, mint Tommy Lee Jones, Charlize Theron és Susan Sarandon. Mike Deerfield alig tért vissza Irakból, mégis nyomtalanul eltűnik. Amikor apja, Hank Deerfield nyugalmazott rendész értesül erről, felkerekedik, hogy megtalálja elveszett fiát. (júl. 13-én, 20 óra, Filmművészeti sorozat)

Az év egyik nagy viíjáték-szenzációja a MÍG A JACKPOT EL NEM VÁLASZT, Cameron Diaz és Ashton Kutcher közös romantikus bolondozása. Joy és Jack Vegasban ismerkednek össze és éjszaka viccből össze is házasodnak. Azonban az éjjel egy másik főnyereményt is megütöttek… Reggel megindul a harc: kié lesz a vagyon: Aki jobban bírja. (júl. 17-20 között, 18 óra)

James Mangold (A nyughatatlan) legújabb alkotása a BÖRTÖNVONAT YUMA-BA egy igazi western csemege Russel Crowe és Christian Bale főszereplésével. Ben Walde-et a vadnyugatot rettegésben tartó banditát elfogják, és Dan Evans farmert bízzák meg azzal, hogy tegye fel Walde-t egy börtönvonatra, ami Yama-ba megy (júl. 17-18-án, 20 óra)

A GYILKOSSÁG ONLINE című thrillerben Jennifer Marsh (Diane Lane) FBI-ügynököt egy sorozatgyilkos kézre kerítésével bízzák meg. Ahogy a nyomozónő egyre közelebb kerül a megoldáshoz, úgy válik az ügy egyre személyesebbé. (júl. 19-20-án, 20 óra)