Mozgókép
2008-05-27 -

A népszerű könyvsorozat alapján készült A SPIDERWICK KRÓNIKÁK című izgalmas, látványos, családi kalandfilm, nagyszerű kirándulás a fantázia birodalmába. A Grace-család New Yorkból egy elhagyatott, régi házba költözik, ami déd-nagybátyjuké, Arthur Spiderwické volt. Hamarosan fura dolgok kezdenek történni az erdőben álló ódon lakban. Mivel a napi rendszerességgel előforduló rejtélyes eltűnésekre és balesetekre a család nem talál magyarázatot, Jaredet kezdik gyanúsítani. Ám amikor a gyerekek nyomozni kezdenek, fény derül a fantasztikus igazságra. (máj. 29-én és jún. 1-jén, 18 óra)

Az ELLENSÉGES VÁGYAK című erotikus thriller a második világháború idején játszódó kémtörténet. Középpontjában egy fiatal nő, Wang Jiazhi áll, akinek a befolyásos helyi hatalmasság, Mr. Yee bizalmába, sőt szívébe kell férkőznie. Az Ang Lee rendezésében, Tang Wei és Tony Leung főszereplésével készült Mata Hari-történet a 64. Velencei Filmfesztiválon Arany Oroszlán-díjat kapott. (máj. 29-én, 20 óra, Filmművészeti sorozat)

Marc Forster a rá jellemző igényességgel és érzékenységgel vitte vászonra Khaled Hosseini méltán népszerű bestsellerét, a PAPÍRSÁRKÁNYOK-at. Az utóbbi idők egyik legnagyobb sikerű, legméltatottabb köonyve alapján készült ez a mélyen megrendítő film barátságról, családról, pusztító erejű hibákról és a megváltó szeretetről. (máj. 30-án, 20 óra, Filmművészeti sorozat)


Az EGY BÉBISZITTER NAPLÓJA Scarlett Johansson főszereplésével készült romantikus vígjáték egy olyan világba enged bebocsátást, ahova csak a kiváltságosok juthatnak be. A New York-i elit fényűző és nagyvilági életének visszásságairól kíméletlenül és szellemesen rántja le a leplet. (jún. 1-jén, 20 óra)


1715 óta fekszik 40 láda egzotikus aranykincs a tenger fenekén. Könnyen lehet, hogy ott is marad. Ugyanis Ben Finnegan van a nyomában, aki a világ egyik legpechesebb kincsvadásza. A Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt után a BOLONDOK ARANYA című romantikus kaland-vígjátékban újra együtt Matthew McConaughey és Kate Hudson, a két népszerű fiatal színész. (jún. 5-8 között, 18 óra)


Számos, azóta klasszikussá vált film rendezője, Rob Reiner BAKANCSLISTA című új vígjátékában két kiváló színész, Jack Nicholson és Morgan Freeman számára biztosít parádés játéklehetőséget. Edward és Carter haldokló rákbetegek, akik listát írnak arról, hogy mi mindent kell még elintézniük a haláluk előtt. Nincs mit veszíteniük, de sokat nyerhetnek. (jún. 5-6-án, 20 óra)


A Fekete István regényéből 1981-ben készült rajzfilm ma is minden idők legnépszerűbb magyar filmjeinek egyike. A Gát György producer vezette alkotógárda most Vuk fiáról, KIS VUK-ról készített animációt. A történetben az idős Vuk megsebesül, majd állatkereskedők kezére jut, és egy cirkuszi társulatnál köt ki, ahol a mutatványos csoport tagja lesz. Eközben kölyke, a Kis Vuk éli életét az erdőben, de amikor a közeli faluba érkezik egy vándorcirkusz, kíváncsisága odaűzi, hiszen apja fia. Megismerkedik egy artista rókalánnyal, és beleszeret. És a bonyodalmak csak ekkor kezdődnek. (jún. 7-8-án, 16,30-kor)


A 22 éves Christopher McCandless most diplomázott, ígéretes jövő előtt áll, de a biztos pálya helyett az ismeretlent választja, és kalandot keresve nekivág Amerikának. Ennek az igaz történetnek, ennek a fantasztikus utazásnak minden állomása beleszövődött Sean Penn írt ÚTA VADONBA című lenyűgöző képi világú, megindító, lélekemelő filmjébe, amit Jon Krakauer méltán híres bestselleréből forgatott a bámulatos alakítást nyújtó Emile Hirsch-sel a főszerepben. A film erőteljes dalait Eddie Vedder (Pearl Jam) írta és adja elő. (jún. 7-8-án, 20 óra, Filmművészeti sorozat)